Yenimahalle Belediyesi'nden 'Kurban' Semineri

Yenimahalle Belediyesi'nden 'Kurban' Semineri

Yenimahalle Belediyesi, Karşıyaka İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezi’nde vatandaşlara “Kurban Hizmetleri, Kurban Alımı ve Kesimi Sonrası Dikkat Edilecek Hususlar” konulu bir seminer düzenledi. Veterinere Hekim Selami Kıbrıs tarafından...

Yenimahalle Belediyesi, Karşıyaka İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezi’nde vatandaşlara “Kurban Hizmetleri, Kurban Alımı ve Kesimi Sonrası Dikkat Edilecek Hususlar” konulu bir seminer düzenledi. Veterinere Hekim Selami Kıbrıs tarafından verilen eğitme vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Seminerde katılımcılara kurbanlık hayvan alırken dikkat edilecek hususlardan, etin nasıl tüketilmesi gerektiğine kadar pek çok konuda detaylı bilgiler sunuldu.

Gözle yapılan basit tespitlerle hayvanın sağlık durumu hakkında fikir edinilebilineceğini belirten Kıbrıs, “Satın aldığınız hayvanın gözlerinin ve tüylerinin parlak olmasına, göz ve burunda akıntı olmamasına, vücutlarının herhangi bir yerinde şişlik bulunmamasına ayrıca büyükbaş hayvanların mutlaka küpeli ve pasaportlu olmasına dikkat edilmeli” dedi.

Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nin Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda Gebelik Test Merkezi kurduğunu belirten Kıbrıs, dişi hayvan alacak vatandaşlardan kurbanlıklarına gebelik testi yaptırmalarını istedi.

"ETİ BİR GÜN DİNLENDİRİN"

Etin kesimin ardından hemen tüketilmemesi gerektiğini de ifade eden Kıbrıs, bir gün bekletilen etlerin daha kaliteli ve lezzetli olduğunu söyledi. Ette çok çabuk bakteri ürediğini hatırlatan Kıbrıs, “Etleri derin dondurucuya koyarken mutlaka yiyebileceğimiz kadarını koymalıyız. Buzu çözülen eti, yeniden dondurmak çok yanlış bir davranıştır” diye konuştu.

Semineri dikkatle dinleyerek Kurban Bayramı öncesi faydalı bilgiler edinen vatandaşlar, Yenimahalle Belediyesi’ne böyle bir etkinliği düzenlediği için teşekkür etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.