Yenilginin iki nedeni var

Yenilginin iki nedeni var

Torku Konyaspor Basketbol Kulübü Başantrenörü Aziz Bekir Pınar Karşıyaka maçında alınan yenilgiye top kayıpları ile birlikte düşük şut yüzdesinin neden olduğunu söyledi

Antrenörümüz Aziz Bekir, deplasmanda oynanan ve 75-68'lik skorla kaybedilen Pınar Karşıyaka maçı ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Top kayıpları ile birlikte düşük şut yüzdesinin yenilgiyi getirdiğini belirten Aziz Bekir, "Pınar Karşıyaka karşısında 40 dakika iyi mücadele ettiğimizi ve istediklerimizi sahaya yansıttığımızı söylemem lazım. Maçın ilk yarısında hücumda rahat pozisyonlar bulduk ama bunları sayıya çeviremeyince soyunma odasına 9 sayı geride gittik. Üçüncü periyotta rakibimiz sayı farkını çoğaltmış olsa da maçın bitimine 3 dakika kala arka arkaya bulduğumuz 3 şut ile oyuna tekrar ortak olduk ve çekişmeli bir maç sonu yaşadık. Düşük şut yüzdemiz ile birlikte yaptığımız top kayıpları yenilgiyi getirdi. Ayrıca rakibin 36 bizim ise 6 faul atışı kullanmamız da diğer bir detay" dedi.

Sean Williams'ın teknik faul sonrasında oyundan düştüğü yönündeki yorumlara da katılmadığını belirten Bekir, "Kendisi gününde değildi ve beklentimizin altında bir maç çıkarttı. Teknik faul sonrasında oyundan düştüğü yönündeki değerlendirmelere katılmıyorum. Savunmada iyiydi ancak hücumdaki performansı alıştığımızın dışında kaldı. Troy De Vries'ın da şut yüzdesinin çok düşük olması bizi olumsuz etkiledi. Tüm bunlara ek olarak iyi bir maç çıkartan ancak ikinci yarıda arka adalesinde hissettiği ağrı yüzünden son 19 dakikada kenarda oturan Josh Mayo'nun eksikliğini de hissettik" diye konuştu.

Türk yada yabancı oyuncu diye bir ayrıma gitmediğinin de altını çizen Aziz Bekir, "Türk oyuncu katkısını soruyorlar ancak ben oyuncuları Türk yada yabancı diye ayırmıyorum. Hak eden iyi olan sahada yer alıyor. İzmir'de de Cihan ve Valentin'den beklenen katkıyı aldım" dedi.

Diğer taraftan Pınar Karşıyaka maçının ikinci yarısında sakatlanan oyuncumuz Josh Mayo'nun durumu yapılacak kontroller sonrasında belli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.