Sabit Horasan

Sabit Horasan

Yeniden yapılanma

Yeniden yapılanma

Donuk gözlerle izledik Cumartesi günü Manisa maçını.. Bizim kaderimiz mi? bilmiyorum.. Son üç yılda ikinci kez küme düşen bir Konyaspor var ortada..

 

Dahası, buna kader demekte yanlış olur..

 

Sen, sezon başından başlayarak, yönetimiyle, teknik adamıyla hata yapacaksın kalkacaksın adına da “kader” diyeceksin.. Olamaz böyle bir şey. 

 

Evet; yine büyük bir şok yaşıyoruz. Üç sezon önce olduğu gibi

 

 

Konyaspor,Pazar günü deplasmanda, son haftalarda galibiyet alamayan takımlardan Kayserispor ile karşı karşıya gelecek.  Elbette ki, zor bir maç olacak..

 

Kayserispor, Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veriyor.. Konyaspor ise prestij. Bununla birlikte kazanılacak bir 750 bin TL var. 

 

Ev sahibi Kayseripor’un stresli olmasına karşın, Konyaspor ise rahat oynayacak.. Bu da öyle sanıyorum ki, Konyaspor’un işin kolaylaştıracak. Bu nedenle, yeşil-beyazlı takımın Kayseri deplasmanından puanla dönmesi içten bile değil.. Ama, bu puan veya puanlar Konyaspor’un ligde kalmasına yetmeyecek..

 

Olur mu, olmaz mı? diye hesap yapmanın hiç anlamı yok. Evet, maç kazanılsın, Konyaspor alabildiği kadar para kazansın, ona diyecek bir şeyimiz asla olamaz.

 

Ama, Kartalların mucizeyi gerçekleştirmeleri için 6 maçın tamamını kazanmaları, Sivasspor’un da 5 yenilgi alması gerekmekte.  

 

Böyle bir tabloya rağmen Konyaspor’da umutlar bir türlü bitmiyor.. Basın sözcüsü kalkıyor, “ligin sonuna kadar en iyi şekilde mücadele edeceğiz” diyerek umut tacirliği yapıyor... Teknik direktör Yılmaz Vural ise tam bir hayalperest. Ne diyor Vural, “6 maçı da kazanmak istiyoruz..”

 

Ama, tabi ki öyle istemekle olmuyor.. Çıkacaksın sahaya,oynayacaksın ve yeneceksin.. Öyle antrenman maçı yapmayacaksın.

 

 

Konyaspor’un ligde kalma ümitleri dediğimiz gibi mucizelere bağlı bulunmakta.

 

O zaman yapılacak en doğru hareket, gelecek yılın planlamasını yapmak olacaktır..

 

Bahattin Karapınar başkanlığındaki yönetim, göreve devam edecekse, Mayıs ayında olağanüstü genel kurul kararı alınmayacaksa, daha şimdiden teknik adamları belirleyerek kadroyu oluşturmalı ve transfere başlanmalıdır.

 

Bence, ilk olarak işe, teknik direktör Yılmaz Vural ile start verilmelidir.. Vural hoca, kendi onurunu da düşünerek öyle sanıyorum ki, bu koşullarda göreve devam etmeyecektir.. Kendisine yakışanda budur. O zaman, Yılmaz Vural hocaya teşekkür edilerek yollar ayrılmalı. Bu, Yılmaz hoca kadar Konyaspor’un da menfaatine olacaktır.

 

Yok, Bahattin Karapınar Başkanlığındaki yönetim kurulu yeni sezonda göreve devam etmeyecekse, o zaman Mayıs ayında yapılacak genel kurulda göreve talip olacak kişiler şimdiden kolları sıvayarak yeni sezona hazırlıklarına başlamalıdırlar.

 

 

TSYD Konya şubesi yönetimi olarak, önceki gün Aksaray’a giderek ziyaretlerde bulunduk.. TSYD Aksaray temsilcisi Mustafa Altınsoy ile birlikte gazeteci  Bilal Bölükbaş, çok iyi bir ev sahipliği yaptılar, sağolsunlar. Ziyaret samimi bir hava içerisinde geçti.. Bize daha sonra gazeteci Hasan Bölükbaş ve Endüstrispor’un futbolcularından, beden eğitimi öğretmeni Ertümen de katıldı..  

 

Ziyaretimiz, Aksaray Gençlik ve Spor İl müdürü Arif Ümit Uztürk ile devam etti.. Müdür bey, yaptıkları çalışmaları özetledi ve tesisleri gezdirdi.. Başarılı işlere imza atmışlar, kendilerini kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR