Yeni Zelanda'da iki camiye saldırı

Yeni Zelanda'da iki camiye saldırı

Yeni Zelanda’nın Christchurch kasabasında cuma namazı sırasında iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırgan saldırı anını canlı olarak yayınlarken saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralılar var.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kasabasının Hagley Park bölgesinde bulunan Al Noor Cami'ye cuma namazının kılındığı anda silahlı saldırganlarca ateş açıldı. Saldırı esnasında camide, 200 kişinin bulunduğu belirtildi.

Camiye düzenlenen saldırıda, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor. Silah seslerinin, Linwood Mahallesinde bulunan bir camiden daha duyulduğu belirtildi.

YENİ ZELANDA POLİSİ: RİSK ORTAMI SON DERECE YÜKSEK

Yeni Zelanda polisi, camilere düzenlenen silahlı saldırı sonrası sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aktif bir tetikçi ile ChristChurch’te ciddi ve gelişen bir durum yaşanıyor. Polis durumu yönetme konusunda tüm kabiliyetiyle yanıt veriyor, ancak risk ortamı hala son derecede yüksek. Polis, ChristChurch’te oturanların sokaklardan uzaklaşmalarını ve bir sonraki duyuruya kadar içeride durmalarını tavsiye ediyor. Christchurch okulları bir sonraki duyuruya kadar kilitlenecek. Kamuoyuna iş birlikleri için teşekkür ederiz, bölge sakinlerini bilgilendirmek için daha fazla güncelleme sağlayacağız" ifadelerine yer verdi.

Ülke çapında müslüman Yeni Zelandalıların camilere gitmemeleri yönünde uyarılar var. 

Polis ekipleri saldırıyla ilgili 4 kişiyi gözaltına aldı.

CAMİLERE DÜZENLEDİĞİ SALDIRIYI CANLI YAYINLADI

Saldırganın silahlı saldırı anını sosyal medyadan canlı olarak yayınladığı ortaya çıktı. AP, Yeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı düzenleyen saldırgana ait bi fotoğraf yayınlandı.

Videodan elde edilen görüntüde, saldırgan bir yandan aracını sürerken, yolcu koltuğunda 3 silah görülüyor.

Silahlı saldırıyı düzenleyen saldırganın bilgisayar oyunlarına benzer şekilde gerçekleştirdiği gözlenirken saldırı sırasında silahın şarjörünü birçok kez değiştirdiği görülüyor. Aracından inen saldırgan caminin kapısından girer girmez ateş etmeye başlıyor.

"ÖLEN VEYA YARALANANLAR ARASINDA TÜRK YOK"

NTV yayınına bağlanan Türkiye'nin Wellington Büyükelçisi Ahmet Ergin, saldırıda ölen veya yaralananlar arasında Türk bulunmadığını kaydetti. Ergin, "Saldırılarda ilk bilgilere göre en az 10 ölü ve 40 yaralı var. İki camiye saldırıları farklı kişilerin yaptığına ilişkin bilgiler var" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum