Yeni Volkswagen T-Roc Kasım’da geliyor

Yeni Volkswagen T-Roc Kasım’da geliyor

Volkswagen’in dördüncü SUV modeli Yeni Volkswagen T-Roc, Kasım ayında yollarda olacak. Golf bazında üretilen bu model Avrupa’da başta Mini Countryman ve Mazda CX-3 ile rekabet etmesi için hazırlandı.

Volkswagen’in dördüncü SUV modeli Yeni Volkswagen T-Roc, Kasım ayında yollarda olacak. Golf bazında üretilen bu model Avrupa’da başta Mini Countryman ve Mazda CX-3 ile rekabet etmesi için hazırlandı.

Birkaç konsept, casus fotoğraflar ve uzun bir bekleyişin ardından Volkswagen’in yeni SUV’u T-Roc dün akşam İtalya’da tanıtıldı.

Golf temeli üzerine inşa edilen Yeni Volkswagen T-Roc, VW’nin MQB adı verilen platformu üzerine inşa edilmiş. Aracın giriş seviyesi 1.0 litrelik TSI motordan başlarken 200 HP güç üreten TSI motora kadar zengin güç alternatifleri sunulacak. Benzinli motorlarda giriş modeli olan 115 HP’lik 1.0 TSI sadece önden çekişli ve 6 ileri manuel şanzımanla alınabilirken 1.5 TSI 150 HP güç üreten 6 ileri manuel ve önden çekişli veya 7 ileri DSG ve ön veya dört tekerlekten çekiş sistemi ile donatılırken 190 HP’lik 2.0 TSI sadece 7 ileri DSG ve 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemiyle alınabilecek.

yeni-volkswagen-t-roc-3.jpg

Aracın sunulmasıyla birlikte Volkswagen 3 TDI motor seçeneğini kullanıcılara önerecek. Bunlardan ilki 115 HP güç üreten manuel şanzımanlı versiyonken 2.0 TDI 150 HP gücünde olacak ve DSG vites kutusuyla 4Motion aktarma seçenekleri de olacak. Serinin üst versiyonu ise 200 HP güç üreten 2.0 TDI olacak ve bu araçta DSG ve 4×4 standart olarak sunulacak.

Ağabeyi Tiguan’dan tasarım olarak bir hayli farklı olan T-Roc’da Audi’nin Q2 modeliyle olan benzerlikler göz çarpıyor. Köşeli far ve sis farlarının dikkat çektiği ön tasarımda büyük marka logolu ızgara ve geniş çamurluklar aracı olduğundan da büyük gösteriyor. Katlı motor kaputu ve iki renkli gövde ile sportif tasarımın desteklendiği araçta arkada yalın bir bagaj kapağı kullanılmış. İki parçalı stoplar krom görünümlü eklentilerle hareket katılan arka kısımda büyük model yazısı sonucunda özgün bir tasarım elde edilmiş.

https://binekarac.vw.com.tr/

Aracın iç mekanı ise karoserdeki renklerin kullanılmasıyla oldukça ferah bir atmosfere sahip. Ortak parçaların kullanıldığı iç mekanda Volkswagen kullanıcılarının yabancılık çekmeyeceği bir tasarıma yer verilmiş. Versiyona göre artan donanımda rakiplerle mücadele için aktif ve pasif güvenlik elemanlarına yer veriliyor. VW’nin yeni gösterge paneli ve multimedya ekranın da kullanıldığı T-Roc Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu olarak satışa sunulacak.

Toplam uzunluğu 4234 mm olan Yeni Volkswagen T-Roc, Tiguan’dan 252 mm daha kısa. Aracın dingil mesafesi ise 2603 mm. 1819 mm’lik genişliğe ve 1573 mm yüksekliğe sahip olan modelin bagaj kapasitesi ise 445 litre.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.