Yeni umre fiyatlarını İl Müftüsü açıkladı

Yeni umre fiyatlarını İl Müftüsü açıkladı

Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen hac ve umre organizasyonları hakkında Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, 2014-2015 yılı umre kayıtlarıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Müftülük'te yapılan basın toplantısında konuşan, hac ve umre organizasyonlarına dair görüşlerini bildiren İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, “Diyanet İşleri Bakanlığı'nın asıl görevi toplumu din konusunda aydınlatmak ve din hizmeti sunmaktır. Hac ve umre ibadetleri de bu kapsamda bir faaliyettir. Umre ibadeti hacdan farklı olarak daha geniş bir zaman diliminde yapılmaktadır. Başkanlığımız, hac ve umre ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımıza, yurt içinde ve yurt dışında çok kapsamlı bir hizmet vermektedir. Bu amaçla Başkanlığımız hac tarihinde ve kültüründe teamül haline gelen hacıya hizmet bizim için şereftir sözüne ilave olarak bu yolculukta yapılması gereken her şeyi, bir emanet ve sorumluluk anlayışı içinde yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu maksatla, hac ibadetinde olduğu gibi ,umre ibadetinde de vatandaşlarımıza hizmet etmek tecrübeli, vaaz ve irşat konularında başarılı bayan ve erkek personelimiz görevlendirilmektedir” dedi.
 
UMRE KAYITLARI BAŞLADI
Akpınar, “Umre kayıtları Cuma günü başladı. Kayıtlar İl ve İlçe Müftülüklerimiz tarafından yapılacaktır. Bu sene umre kayıt fiyatları dolar cinsinden belirlenmiştir. Bu fiyatlar bin 250 ile bin 985 dolar arasında değişmektedir. İlk tur umre çıkışları takriben 26-30 Aralık 2014 tarihlerinden itibaren başlayacaktır” diye konuştu. 2014 yılı hac organizasyonu ile ilgili bir takım istatistiki  bilgileri de veren Akpınar, “2014 yılında haca gidenlerin toplam sayısı 61 bin 300. Bunun 39 bin 69'u Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından gönderilirken 22 bin 231'i ise acenteler aracılığıyla gitti. Konya bazında bakılacak olursa Konya' dan hacca gidenlerin toplam sayısı 2 bin 533. Konya İl Müftülüğü tarafından gönderilen hacı sayısı 1 bin 607. Konya İl Müftülüğümüz, Türkiye'den giden hacı sayısı bakımından İstanbul ve Ankara'dan sonra üçüncü sırada yer almaktadır” ifadelerini kullandı.
OSMAN ÖZDEMİR - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.