Yeni Türkiye'de sivil toplum güçlü

Yeni Türkiye'de sivil toplum güçlü

Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını oylamaya katılmaya ve söz hakkını kullanmaya davet eden Konuk, Bizim medeniyetimiz istişareyi emreder. Peygamber Efendimiz Hadis-i Şeriflerinde 'İstişare pişmanlığa karşı kaledir' buyuruyor” dedi

Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını oylamaya katılmaya ve söz hakkını kullanmaya davet eden AK Parti Konya Milletvekili aday adayı Recep Konuk, AK Partinin, istişareyi bir mesuliyet, millete karşı bir vazife olarak gördüğünü belirttiği açıklamasında şunları söyledi: “Çoğulculuk, karar süreçlerine katılım, toplumun hissiyat ve beklentilerinin siyasal sistemde makes bulması, ortak aklın tesisi ve o ortak aklın ortak gelecek inşasında belirleyici eksen teşkil etmesi, sistemi ortak vicdan ve vicdanı değerlerle zenginleştirmek, yönetenler ile yönetilenlerin aynı gündemi aynı dil ile konuşmasını sağlamak bir milletin geleceği açısından hayati önemdedir. İstişare dediğimiz mekanizmanın hakkıyla işletilmesinde veya toplumun her kesimi ile ülkenin her yerindeki her sakininin sesinin daha gür çıkmasında, millet ekseriyetinin ortak hissiyat ve müşterek beklentilerine tercümanlık etmede en etkin kanal gönüllülük esasıyla çalışan, fedakârlık üzerine kurulan Sivil Toplum Kuruluşlarınındır” dedi.

EN BÜYÜK GÜCÜNÜ OLUŞTURUYOR

“Bizim medeniyetimiz istişareyi emreder” diyen Konuk, şunları söyledi: “Peygamber Efendimiz Hadis-i Şeriflerinde 'İstişare pişmanlığa karşı kaledir' buyuruyor. AK Parti bir yola çıktı ve o yolu istişarenin ışığı ile aydınlatma kararlılığında, ülkemizin ortak geleceği, hepimizin ortak geleceği için pişmanlık denizinden bizi koruyacak bir kale inşa etmek istiyor. AK Parti, istişareyi bir mesuliyet, milletimize karşı bir vazife olarak görüyor. İstişare bizim partimizin kuruluşundan bu yana yaslandığı ve asla vazgeçmediği, vazgeçmeyeceği taşıyıcı kolondur. Partimiz, istişare etmek üzere gönül kapısını uzak yakın bakmaksızın tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına açtı. İstişare iki taraflı bir mekanizmadır, biz gönlümüzü ve kulağımızı açtık şimdi mesuliyet ve bu kapıdan adım atarak istişare mekanizmasını çalıştırmak, beklenti ve hissiyatlarına tercüman olacaklarla siyasetin şekillenmesine katkı vermek Meslek Kuruluşlarımızın, Odalarımızın, Vakıflarımızın, Derneklerimizin mesuliyetindedir. Eminim ki onların katkısı, onların vereceği renk ve onların oluşturacağı kompozisyon daha güçlü siyaset, milletle daha sıkı kucaklaşmış Ankara, daha büyük Türkiye ve yıldızı parlayan hızla kalkınan Konya hedefine büyük bir güç teşkil edecektir. Yeni Türkiye inşasının yolu Hep Birlikte Türkiye olmaktan geçiyor ve Sivil Toplum da Yeni Türkiye’nin en büyük gücünü oluşturuyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.