Nazmiye Gülbaş

Nazmiye Gülbaş

Yeni sistem hayırlı olsun

Yeni sistem hayırlı olsun

Acısıyla tatlısıyla bir seçim daha geldi geçti. Müslüman olmamız hasebiyle olanda hayır vardır diyerek çıkan sonuca rıza gösterdik.

Mamafih Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisi şerifte şöyle buyurmakta: Neye layıksanız öyle idare olunursunuz. Dolayısıyla çıkan netice tabii ki toplumun maddi-manevi yönünü yansıttı. Hal böyleyken Allah'a teslim olmaktan başka yapacak bir şey kalmıyor. Tek yapmamız gereken toplumu bilinçlendirmeye devam etmek, doğru-dürüst, ahlaklı bir neslin yetişmesi için gayret göstermektir.

On altı senedir iktidarda olan Ak Parti her seçim bir algı üzerinden seçmeni yönetti ve her seferinde bunu başardı. Aslını isterseniz bu Ak Parti'nin başarısı mı, muhalefetin başarısızlığı mı? düşündürücü..!

Bu süreç, 16 yıldır devam ediyorsa ortada bir tuhaflık var demektir. Meclisteki partiler bunu beceriyor ya da beceremiyor bu tartışılır, ancak meclis dışı partilerin bilhassa Saadet Partililerin bunu artık öğrenmiş olması gerekmez mi?

Kendi içinden çıkmış bir partiyi en iyi onların tanıması, analiz etmesi icap etmez mi?

Nerelerde hangi hamleleri yapacaklarını çok iyi bilmeleri lazım gelmez miydi?

Paramız yoktu, medya desteğimiz yoktu, insanımız eksikti vb nedenler göstererek mazeret üretilmemeli. Kabul bunlar çok büyük birer dezavantajdı lakin, hani güzel bir söz vardır; YA ÇARESİZSİNİZ YA DA ÇARE SİZSİNİZDİR. İnsanlara çare olmalıyız.

Şu da bir gerçek Saadet Partisi, Genel Başkanından teşkilat mensuplarına kadar hakikaten olağanüstü bir çaba gösterdi, fakat bunca zahmet ve gayrete rağmen sonuç alınamadı, neticenin böyle çıkması çok iyi analiz edilmeli. Bir yerlerde bir şeyler eksik yapılıyor ama nerede?..

Gelelim seçmene...

Hep partiler üzerinden seçim değerlendirmesi yapılır gelin biraz da seçmen üzerinden bir değerlendirme yapalım.

İslam'ı doğru dürüst anlayamamış, yaklaşık 70 yıldır muhafazakar partiler tarafından içi boşaltılan İslami söylemler ile bir kitle oluşturulmuş, Müslümanlara habire narkoz verilmiş...

AB'ye girme uğrunda nice muhafazakar hükümetler taviz üstüne taviz vermiş...

Genlerimiz değiştirilmiş, GDO’lu yiyecekler piyasada bolca bulunurken, ''faiz dünya gerçeği'' olmuş...

Bir zamanlar 'Dördüncü Kuvvet' denilen medya bugün birinci kuvvet olmuş, sabah akşam sürekli yalan haber vermiş...

Birkaç istisna dışında her kanalda her gün aynı saatte onlarca dizi yayınlanıyor. 24 saat boyunca bu gayr-ı ahlaki ya da sözde dönem dizileri altında daima algıya maruz kalınıyor. Dizi olmadığı saatlerde de abuk sabuk yarışmalar, sabah kuşağı programları, cinnet-cinayet, yine gayr-ı meşru ilişkileri deşifre ediliyor...

AB uğruna uyum yasaları çıkmış, zina suç sayılmıyor, domuza teşvik, eşcinsellere serbesti verilmiş...

Dünyanın en büyük adliye binası ülkenizde açılmış, hapishanelerde yer kalmamış...

Bir yanda PKK diğer yana FETÖ...

Dış güçler, emperyalistler zihinleri işgal etmiş, öyle bir hale getirmişler ki; tüketim çılgını olmuş, cebinizde üç-beş tane kredi kartı var deli gibi alışveriş yapıyor ve faize batmışsınız...

Vb. pek çok duruma maruz kalmışsınız.

Beri taraftan kiminin rant-ihale isteği, kiminin oğluna-kızına iş, bazılarının makam-mevki, bir kısmının da kumanya isteği var.

Hal böyleyken size sürekli İslami söylemler üzerinden vaatlerde bulunan bir parti var ve 16 yıldır durmadan sizi gaza getiriyor...

Siz olsanız ne yapardınız, bu durumda kimi seçerdiniz?

Herkes kendine benzeyeni severmiş. Seçmende öyle yaptı kendine benzeyeni seçti. Dizi ile gerçek hayatı ayırt edemez bir hale getirilince akıbet ortada maalesef.

Diğer yanda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de milliyetçilik akımı hızla yayılıyor. İşin tuhafı bizde de ve bilhassa dini cemaatler içinde. Ümmetçilik söylemi yerini milliyetçi söylemlere bırakıyor. Bozulma her yere nüfuz etti. Yani tuz koktu. Gençlik arayış içerisinde ve kutuplaştırma, ötekileştirme politikası onlar tarafından rağbet görüyor. Cemaatlerin buna ses çıkartmaması ve hatta desteklemesi ile bu tavan yaptı ve Ak Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı bundan karlı çıktı.

Milliyetçilik demişken, seçim çalışmalarında Başkan adayı olmayan MHP'nin %11 oy alması ilginç değil mi? Hiç bir çalışma yapmasanız dahi lideriniz iki esip gürledi mi % 11 oy alabiliyorsunuz. Milliyetçi söylemler dünyayı etkilediği gibi ülkemizi de etkiliyor. Bu pek hayra alamet değil...

Her şeye rağmen canla başla ne olsun ki insanların hayatına hak gelsin, adalet gelsin diye çalışıp didinen Saadet Partili kardeşlerimizi tebrik eder, mecliste temsil edecek Abdülkadir Karaduman ve Nazır Cihangir İslam Beyefendilere başarılar dileriz.

Yeni sistemin ülkemize hayırlar getirmesini, başta Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve 600 milletvekilinin en hayırlı hizmetleri icra etmelerini temenni ediyoruz.

Selam ve dua ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nazmiye Gülbaş Arşivi
SON YAZILAR