Sabit Horasan

Sabit Horasan

Yeni sezon üzerine

Yeni sezon üzerine

Eski dönem geride kaldı.

Şimdi yeni sezon zamanı.

Dahası, akılcı ve büyük düşünme, Konya’nın imajını ve Torku Konyaspor’un marka değerini artırma zamanı.

Yeni sezon, Torku Konyaspor’u daha üst sıralara taşıma, Konyalı futbolseverlerinde ilk 5 heyecanı yaşayacağı bir dönem olmalı artık.

Bunun için şayet planlama iyi yapıldıysa çok çalışmaya gerek yok.

Öncelikle, yönetim kurulunca, yeni sezon planlaması gereğince, geride kalan dönemler değerlendirilmeli.. Son iki sezondaki yanlış ve eksiklerin belirlenmesi bir yol haritası olacak, yeni dönem için yönetimin önünü aydınlatacaktır. Öyle sanıyorum ki, onlarda bunu gerçekleştirmişlerdir. 

İkincisi, teknik kadronun verdiği rapor doğrultusunda az ve öz transferlere yapmak.

Süper lige iki sezon önce yeniden çıkan, ancak her iki dönemde de sıkıntılı bir lig yaşayan Torku Konyaspor’dan hem Konya, hem de Türk spor kamuoyunun beklentileri arttı.

Yeni stadın yapılması ve bu sezon inanılmaz bir atmosferin yaşandığı Konya’nın futbol, dolayısıyla spor şehri olabilmesi için işe tesisleşmeyle birlikte Konyaspor’dan başlamak yerinde bir hareket olacaktır. Bir başka deyişle, artık Konyaspor’un marka değerini artırarak yeni stadın hakkını vermek gerekmez mi?

Torku Konyaspor yönetimi, geride kalan sezonda kulübün borçlarını en aza indirme adına, transferde iki futbolcu dışında ekonomik davranmayı tercih etti.  Ama, bu plan tutmadı. Hleb’den yeterli verimin alınamayarak gönderilmesi, sakat olarak mı transfer edildi, yoksa sonradan mı sakatlandı? bilmiyoruz Marica’nın daha ilk yarının başlarından itibaren takımdan ayrı kalması karşısında ekonomik davranma planı ters tepti. Buna birde mevcut kadronun yetersiz olması nedeniyle ligden düşme tehlikesinin ortaya çıkmasıyla devre arasında gönderilen ve yapılan yeni transferlerde eklenince borç eksileceği yerde daha da arttı.

Bu nedenle, çok ve yetersiz transfer yapılması yerine, yedek kulübesi de zenginleştirilerek takımın kalitesini artıracak, beklentileri karşılayabilecek nokta transferler yapmak daha akılcı ve doğru olacaktır.   

Her dönemde dile getirilen bir gerçek vardır. Transfer ligin başında başlar, bir sonraki sezon hazırlık kamplarının başlamasından öncede bitirilir. En iyi transfer planlaması budur. Takım olabilme, tüm ekip olarak yapılacak çalışmalarla futbolcuların sezon içerisinde ki performanslarının artırılması için ahkam kesmeyelim ama,  iyi bir hazırlık dönemi geçirilmesi ön koşuldur. Bunu teknik ardamlar çok daha iyi bilirler. 

Torku Konyaspor’da üç-beş futbolcu dışında  mevcut kadronun korunacağı gerçeğiyle hareket edilerek  yapılacak 6 transfer öyle sanıyorum ki yetecektir. Oluşturulacak yeni kadroya, bu sezon Adana Demirspor’da kiralık oynayan ve tecrübe kazanan genç futbolcu Abdülkerim’in katılması da ayrı bir kazanç olacaktır.

Lafı uzatmayalım, Torku Konyaspor’u süper ligdeki 3. yılında daha şimdiden zor bir sezon beklemekte. Zor diyorum, çünkü beklentiler arttı. Gelir kaynakları belli. Para sıkıntısı her dönem olduğu gibi yine ön planda.  Ancak, beklentileri karşılamak için şimdi Konyaspor’un marka değerini artırma zamanı. Bu koşul kaçınılmaz bir gerçek olarak önümüzde duruyor.

Söz sırası Torku Konyaspor yönetiminde.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR