Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Yeni senaryolar…

Yeni senaryolar…

Bayram ertesi ülke olarak Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nden gelen acı haber ile sarsıldık. 32 sivil vatandaşımızın hayâtını kaybettiği onlarca yaralının olduğu katliamı DAEŞ terör örgütünün gerçekleştirdiği konuşuluyor. Aynı gün PKK teröristleri de bir askerimizi şehit ettiler. Derken İstanbul’u yakıp yıkanlar, ortalığı kana bulamak isteyenler çoğaldı. Bunlar hakikaten ülke olarak iç yaralayan acı tablolar! Olmaması gereken senaryolar… Milletimizin başı sağ olsun derken bu olayları tüm kalbi duygularımızla tel’in ediyor benzeri hâdiselerin yaşanmaması için herkesi sağduyuya, yetkilileri de tedbir ve önlem almaya çağırıyoruz.

Bilindiği gibi Türkiye’mizin çevresi uzun süredir âdeta ateş çemberinde. Şimdiye kadar çeşitli numaraların çevrildiği, oyunların döndüğü bir sahada ülkemiz elinden geldiğince bu sıkıntılı durumlara fazlaca bulaşmadan ayakta kalma gayretinde oldu. Hatta mağdur, mazlum, biçâre bölge insanına kol kanat gerdi, sâhip çıktı, misafir etti, aşını paylaştı. Konuyu uluslar arası zeminlere meşru çerçevede taşıdı, teklifler sundu. Problemi gidermek için elini her çeperden taşın altına koydu. Ancak Ortadoğu’da oynanan oyun büyüktü ve o oyunun içine mutlaka ve mutlaka Türkiye’de dâhil edilmek isteniyordu.

Hâdiselere şöyle bir bakış atalım istiyoruz;

Arap Baharı söylemleriyle Ortadoğu ülkeleri yeniden dizayn edilmek isteniyor. Üst akıl sınırları işine geldiği gibi yeniden çiziyor. İlerleyen zamanlarda kim kiminle dövüştürülebilir onları birbirine kapı komşusu yapıyor. Suriye ve Irak’ın kuzeyi tamâmiyle Kürt hâkimiyetine bırakılıyor. Oradaki Türkmen ve Araplar bir şekilde göçe zorlanıyor. Bunları anlamak için zeki olmaya gerek yok. Göz göre göre ‘yakın savaşlar’ın planları döşeniyor. Türkiye ne zamandır güçlü hükümet ile buna direniyordu. Demek savaş butonuna basıldı. Yeni senaryolar Türkiye üzerine kurulu…

Çizilen tablo net! Türkiye hedef tahtasında! Uzun süredir hem dış güçler hem de onların içerdeki destekçileri tarafından teröre destek veren ülke imajını ülkeye yaftaladılar. Seçim fırsatını an âlâ biçimde değerlendirerek terör örgütü yandaşı partiye baraj aşırtarak hükümeti yıktılar. Şimdi de kaos ortamı oluşturmak için plan ve projeler yapılıyor. İşte hafta içinde yaşananlar bunun kanıtı. Sonra basiretsiz, zayıf güçsüz bir yönetim iş başına gelecek ve ardından da aynen diğer Arap ülkelerinde olduğu gibi ‘Allah korusun’ bir ‘iç savaş.’ Senaryo bu ne yazık ki!

Ey aziz milletim uyan! Üzerimizde oynanmak istenen oyunları iyi anla. Dünyânın ilk onu içerisine girme idealinde olan ve o yolda çokça mesâfe kat eden bu milletin hayallerini yolda koyma. Boş işler peşinde koşma. Dâima hak üzere ve hakça davranışlı ol. Zâhirdeki heyecanlara kapılma, heva ve hevesle hareket etme. Doğrudan, mazlumdan, mağdurdan yana saf tut. Kardeşkanı akıtmak isteyenlere pirim verme. Biz kardeşiz, düşman değil. Düşmanların oyununa sakın âlet olma.

Bu vatan kolay kazanılmadı. Nice canlarımız gitti bu uğurda, üç-beş çapulcunun tuzağına düşme. Hakperestliği, gayreti, istikâmeti, dengeyi kaybetme Hak rızâsı için. Unutmayalım ki her zorlukla berâber bir kolaylık vardır. Zorları emek ve duayla kolay kılalım inşaALLAH.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR