Yeni sanayi alanı gündeme geldi

Yeni sanayi alanı gündeme geldi

Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin şehir merkezi dışına taşınması için düşünülen “Yeni sanayi alanı” Konya Büyükşehir Belediyesi gündemine geldi. Yeni sanayi alanının yapılabilmesi için Başkanlık Makamına yetki verildi

Uzun yıllar otomobil bakım ve onarımı konusunda Konya’nın yükünü çeken Eski Sanayi Sitesi ve bünyesinden çok sayıda büyük imalatçı firma çıkaran Karatay Sanayi Sitesi’nin şehir merkezinden kaldırılması için düşünülen Aslım Caddesi bölgesindeki “Yeni Sanayi Alanı” yeniden gündeme geldi. Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin şehir merkezi dışına taşınması için ilk olarak 2016 yılında adım atılmış, işyeri sahipleri ve kiracılardan başvurular alınmaya başlanmıştı. “Yeni Sanayi Alanı”nın yapılması konusunda TOKİ, her türlü kurum, kuruluş ve odalar ile protokol yapılması ve protokolün imza ve icrası için Başkanlık Makamına yetki verildi.

ÇEŞİTLİ ALTERNATİFLER SUNULDU

Sanayiciler geçtiğimiz haftalarda Konya Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen konu ile ilgili hızlı adım atılmasını bekliyor. 2016 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Kentsel Dönüşüm Saha Ofisi’nde esnaf ve sanayicilerden yeni yapılması planlanan işyerleri için başvurular alınmaya başlamıştı. İşyeri sahiplerinden ve kiracı olarak bulunan esnaf ve sanayicilerden ayrıca yeni yapılacak sanayi sitelerinin yapılması durumunda dükkânlarını boşaltmaları için taahhüt alınmıştı. Yeni yapılacak sanayi sitelerinin ise Aslım Caddesi mevkiinde inşa edileceği öğrenilmişti. Yeni Sanayi Sitesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Sanayi Bölgeleri Kentsel Dönüşüm Derneği arasında imzalanan bir protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirildi. İşyeri sahiplerine ve kiracılara  50, 75, 100, 150, 200, 300, 400 ve 600 metrekarelik işyeri alternatifleri sunulmuştu.

PROJE DETAYLARI NETLEŞİYOR

Geçtiğimiz haftalarda yapılan Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı kararlarında konu ile ilgili şu kararlar yer aldı: “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında Belediyemize ait parseller üzerinde yapılacak Yeni Motorlu Sanayi inşaatı için TOKİ, her türlü kurum, kuruluş ve odalar ile protokol yapılması ve protokolün imza ve icrası için Başkanlık Makamına yetki verilmesine dair teklifin tetkik edilmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesine. Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında ‘Yeni Sanayi Alanı’ projesine taşınacak esnafların ‘Hak Sahibi’ olarak belirlenmesi ve belirlenen Hak Sahiplerinin ‘Yeni Sanayi Alanı’ avan projesi üzerinden talep edecekleri Sanayi/Ticaret dükkânlarına ait büyüklüklerin ve teknik özelliklerin belirlenmesi amacıyla Encümenimize yetki verilmesine dair teklifin tetkik edilmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesine. Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında ‘Yeni Sanayi Alanı’ projesine taşınacak esnafların tanımlanması amacıyla ‘Taşınacak Alan Sınırı’ belirlenmesine dair teklifin tetkik edilmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesine.”

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum