Yeni Şafak AKP'nin Kongre Kararını Böyle Gördü

Yeni Şafak AKP'nin Kongre Kararını Böyle Gördü

Yeni Şafak gazetesi AKp'nin kongre kararını "Anadolu toprakları fitneyi kabul etmez" sözleri üzerinden gördü.

Yeni Şafak Gazetesi AKP'nin kongreye gideceği kararını Erdoğan'ın muhtarlara yaptığı konuşmada kullandığı "Anadolu toprakları fitneyi kabul etmez" sözleri üzerinden gördü. Gazete manşetini böyle görürken internet sitesind ise Erdoğan'ın muhtarlara yaptığı konuşmayı ayrı kongre kararını ise ayrı gördü.

ADVERTISEMENT

İşte Yeni Şafak'ın O Haberi:

Anadolu toprakları fitneyi kabul etmez

İçerden ve dışarıdan ülkeyi yıkmaya çalışanların varlık gösteremediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anadolu toprakları fitneyi, ayrımcılığıihaneti kabul etmez. Bu topraklarda ancak birliğe, beraberliğe, uhuvvete dayananlar kök salabilir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen “25. Muhtarlar Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, asırlardır bu topraklarda milletin ve ülkenin omurgasını teşkil eden değerlere, kesimlere saldırıp iflah olan kimsenin bulunmadığını belirtti. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Ne dışardan gelenler ne içerde rahat durmayanlar ülkesinin bekası için şehitliği nimet, gaziliği şeref kabul eden milletimizin karşısında varlık gösterememiştir. Anadolu toprakları fitneyi, ayrımcılığı, bozgunculuğu, ihaneti kabul etmez. Bu topraklarda ancak birliğe, beraberliğe, dayanışmaya, uhuvvete dayananlar kök salabilir, boy verebilir.

200 YILLIK MÜCADELE

Canlı bomba olup masum insanların hayatlarına kastedenler de patlayıcı dolu çukurlarıyla mahallelerimizi harap edenler de Meclis'i terörize edenler de bu kutlu pınardan nasibi alamamış olanlardı. Esasen bu hevesler, bu niyetler yeni değildir. Son 200 yıldır, bu topraklar yerli ve milli olan ile buna karşı dayatılan hormonlu ideolojilerin çetin mücadelesine şahit olmuştur.

TERÖRÜ DEVREYE SOKTULAR

Türkiye'yi inançlarından ve geçmişinden kopartıp, kişiliksiz bir ülke haline getirmek istediler. Başaramadılar. Milletimizi, kimi zaman meşrep kimi zaman köken farklılığı üzerinden birbiriyle çatıştırdılar. İstedikleri neticeyi elde edemediler. Ülkemizi geri kalmışlıkla, fakirlikle, bağımlılıkla terbiye etmeye kalktılar yine sonuç alamadılar. Şimdi bu yöntemlerin hepsinin karması yeni bir oyunu devreye soktular. Nedir o? Terörle canımızı yakıyorlar.

MAKAMLAR HİZMET İÇİNDİR

Yalan ve fitne çarkı durmaksızın dönse de Türkiye, aksakallı dedelerimizin, ak saçlı ninelerimizin göz yaşları eşliğindeki duaları sayesinde dimdik ayakta durmaya devam edecektir hiç endişeniz olmasın. Biz hayatımız boyunca millet için ve milletle birlikte siyaset yaptık. Makamlar insanlara hizmet için bir araçtır. Muhtar da olsanız, belediye başkanı da olsanız, milletvekili de bakan da başbakan da cumhurbaşkanı da olsanız kalbiniz ve zihniniz millete hizmet için çalışmalıdır.

MİLLET NOTU İYİ VERİYOR

Türkiye bu niyetle çalışan kadrolara sahip olduğu dönemlerde tarihi atılımlar yapmıştır. Buna karşılık sadece kendi ideolojik saplantıları, kendi çıkarları için hizmet makamlarını işgal edenler, Türkiye'nin birikimini artırmak şöyle dursun, mevcudu da heba etmişlerdir. Milletimiz her iki örneği de gördüğü, yaşadığı için karşısına çıkanların notunu hemen ve isabetle vermektedir.

ÖNEMLİ OLAN BULUNDUĞUNUZ YERE NASIL GELDİĞİNİZ

Mahallesinde ve köyünde yaşayanların gönlünü kazanamamış muhtarın durumuyla milletin desteğini elde edememiş cumhurbaşkanının hiçbir farkı yoktur. Her ikisinin de sonu hüsran olmaya mahkumdur. Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi, orada ne yapmanız gerektiğini ve hedeflerinizin neler olduğunu unutmamanızdır.

Daha çok zayiat verecek

Son zamanlarda Kilis'e Suriye tarafından sürekli taciz atışları yapıldığını anımsatan Erdoğan, “Kilis'e yapılan her saldırıya misliyle karşılık verilmiştir, verilmeye devam edilecektir. DAİŞ, en büyük zayiatı Kilis'e yaptığı bu tür operasyonlarda ödemiştir ve buna devam ederse onlar daha çok zayiat verecektir. Terör örgütlerinin ülkemize yönelik tacizlerinin gerisindeki niyetleri biz çok iyi biliyoruz. Şundan emin olunuz başaramayacaklar. Türkiye hem tüm terör örgütleriyle mücadele edecek hem de kendi politikalarını hayata geçirecek güce sahiptir" dedi.

Millete layık değiller

Konuşmasında parlamentoda, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin görüşmelere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Parlamentoda oturumları ne hale getirdiklerini izlediniz. Masaların üzerinden nasıl atladıklarını gördünüz. Hatta oraları işgal kuvvetleri gibi işgal etmeye ve bu tür eylemler yapma girişimlerinde bulundular. Halbuki komisyon başkanı istese oraya ne medyayı sokardı ne de bu danışmanları. Ama onlara özgürlük adına böyle bir alan açtı. Onlar bu alanı bu fırsatı usulüne uygun kullanmadılar. Ve bu millete üzüntü verecek bu tabloyu sergilediler. Bu millet buna layık değil. Bunlar da bu milletin temsilcisi olmaya layık değil" dedi.

AK Parti kongreye gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun merakla beklenen görüşmesi dün gerçekleşti. 1 saat 40 dakika süren görüşmenin ardından AK Parti'de olağanüstü kongre kararı çıktı. Bugün saat 11:00'de toplanmak üzere MYK'ya çağrı yapan Başbakan, kongre takvimini açıklayacak. Kongre için 29 Mayıs tarihi öne çıkarken, Davutoğlu genel başkan adayı olmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 1 gün öne çekilen Haftalık Olağan Görüşmesi dün gerçekleşti. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği görüşme 40 dakika gecikmeli olarak 18:40'ta başladı. 1 saat 40 dakika süren görüşmenin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, Beştepe'den ayrılarak Resmi Konut'a geçti.

CUMHURBAŞKANLIĞI : GÖRÜŞME OLAĞAN AÇIKLAMA YOK

Zirve öncesinde "görüşme olağan" diyen Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşme sonrasında da benzer bir bilgilendirme yaptı: "Açıklama yok. Haftalık olağan kabul sona erdi." Başbakanlık kaynakları ile Davutoğlu'nun bugün AK Parti MYK'sını (Merkez Yürütme Kurulu) toplayacağını, ardından da basın açıklaması yapacağını duyurdu.

TAKVİMİ AÇIKLAYACAK

Edinilen bilgiye göre Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin ardından kongre kararı alındı. Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığında saat 11.00'de toplanacak MYK toplantısında kongre takvimi belirlenecek. Ardından da basın karşısına geçerek takvimi açıklayacak.

DAVUTOĞLU ADAY OLMAYACAK

Kongre için 29 Mayıs tarihinin ön plana çıktığı ifade ediliyor. Davutoğlu kongrede genel başkan adayı olmayacak. Cuma günü ise Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu(MKYK) Davutoğlu başkanlığında toplanarak durum değerlendirmesi yapacak.

"Aslolan dava"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşme 1 saat 40 dakika sürdü.Yeni Şafak'ın edindiği bilgilere göre görüşme gayet olgun ve iyi geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, "Aslolan davadır" diyerek yalan iftira ve tezvīratlara kulak asılmaması gerektiğine dikkat çekti. Başbakan Davutoğlu davanın bir neferi ve partinin mensubu olmaya devam edeceğini söyledi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.