Yeni nesle AB dersi!

Yeni nesle AB dersi!

“Bana AB’yi anlat” ismiyle liseli gençler arasında düzenlenen yarışmalar ile neslin içi boşaltılıyor. Konya’da da gerçekleştirilen programlar ile evlilik dışı doğumlar normal bir olaymış gibi sunulurken kendi medeniyetimiz yerine AB değerleri zihinlere ka

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Avrupa Birliği (AB) desteğiyle hazırladığı “Bana AB’yi anlat” isimli slogan, öykü ve bilgi yarışmaları ile genç dimağlara köklü bin yıllık medeniyetimiz yerine AB kültürü ve yaşam tarzı kazınıyor. İçlerinde Konya’nın da bulunduğu 21 pilot ilde gençlere “Neden AB’ye girmeliyiz”, “AB bize ne kazandıracak” şeklinde hazırlanan onlarca sayfalık dökümanlarla genç beyinlere aslı, tarihi ve değerleri küçük gösteriliyor. Konya’da "AB'yi Öğreniyorum Bilgi Yarışması"nın finali, Meram Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Final yarışmasında Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi ekibi 1. olarak 10-11 Haziran 2015 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak olan Türkiye elemelerinde Konya'yı temsil edecek.  ‘AB’yi Öğreniyorum’ bilgi yarışmasıyla öğrencilerin AB değerlerini öğrenmeleri teşvik ediliyor. Yarışmalarla, 10-18 yaş aralığındaki öğrencilerin AB değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusundaki bilgi düzeylerinin eğitim faaliyetleri yoluyla artırılması hedefleniyor. Dindar neslin AB değerleri ile mi sağlanacağı ise merak konusu.

YENİ NESLE AB AHLAKI

Yarışmada öğrencilerin sorumlu olduğu konular, yayınlanan kitapçıklarla öğretiliyor. Yayınlanan kitapçıklarda ‘100 konuda Avrupa Birliği’nin günlük hayatımıza etkileri, Avrupa ve Avrupalılar ile ilgili Temel bilgiler ve rakamlar gençlere ezberletiliyor. AB bize ne kazandıracak başlığı altında 100 maddede kadim medeniyetin insanları değersizleştirilirken “Evlilik içi - evlilik dışı çocuk ayrımı kalkacak” gibi maddelerle yeni neslin kafası karıştırılıyor. Daha önce de “AB Uyum Yasaları” adı altında zina serbest bırakılmış, domuzun kasaplara kadar girmesi yasallaştırılmış, eşcinsel derneklerin serbestliği ile eşcinsel evliliklerin önü açılmıştı. Düzenlemeler sonucu geçtiğimiz aylarda İstanbul’da iki erkek törenle evlenmişlerdi. Eğitim sistemimizin Batı değerlerinden oluştuğunu ifade eden Şuurlu Öğretmenler Derneği Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, “Batı, bu yetmez gibi kendi arasında oluşturduğu Hristiyan Birliği AB’nin değerlerini çocuklarımıza empoze etmek istiyor. Bizim 1000 yıllık temeli Hakk ve adalete dayalı bir medeniyetimiz var. Neden kendi değerlerimiz yerine Batı’nın değerlerini çocuklarımıza ders diye okutuyoruz” dedi.

EVLATLARIMIZIN VEBALİNE GİRİYORLAR

Ülke olarak 1950 yılından beri AB kapısında olduğumuza vurgu yapan Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: “Maalesef bu süreçte dindar dediğimiz yönetimler de bu sürece dahil olmuşlardır. 2014 yılında imzalanan AB müktesebatı ile pek çok ahlaksızlık ve haram hayatımıza sokulmaya çalışılmıştır. Eğitim sistemi çok kez değişti ama AB değerlerinin empozesi değişmedi. Okullarımızda gencecik çocuklarımıza “Bana AB’yi anlat” isimli bir yarışma ile çocuklarımızın zihinleri kazınıyor. AB ülkelerindeki vatandaşların yüzde 56’sının nezhebi belli değil. Evlilik dışı cocuklar peydah oluyor. Böyle bir birlik çocuklarımıza bir müjde gibi ‘Evlilik içi - evlilik dışı çocuk ayrımı kalkacak’ diyor. AB dediğiniz müşrik bir toplum. Yani Allah’a eş koşan bir topluluk. Allah (C.C.) müşrikler için ‘onlar ancak pisliklerdir’ buyuruyor. Sosyal hayatları dağılmış, aile bitmiş. Özgürlük yaygarası yaparlar ama gerçek özgürlüğü sunmazlar. Bunun gibi işlerle neslimizi tehdit edenler, millet evladının vebaline giriyorlar. İmam Hatiplerin artmasını tebrik ederiz ama içimiz boşaltılıyor. Bizim kendi değerlerimiz var. Biz insanlığa huzur ve saadetin ancak İslam ile olacağına inanıyoruz.”

EĞİTİM ÇOCUK YAŞTA BAŞLAR

Yarışmanın AB Bilgi Merkezi’nin bulunduğu 21 ilde yapıldığına ve sorumluluğun o şehrin valiliğine verildiğine işaret eden Anadolu Gençlik Derneği İl Teşkilat Başkanı Esat Ergener, “Rabbimizin Kuran-ı Kerim’de belirttiği ‘Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin’ ayeti gereği dahi bizim fersah fersah kaçmamız gereken kurum, kuruluş ve ülkelerin kucağına kendi kendimizi bırakmamız gerçekten çok acı. Uyum yasaları çerçevesinde getirilen ve bizim örfümüze, ananemize, dinimize uygun olmayan yığınla kanun ile beraber, bir de AB’yi öğrenmeyi çocuk yaşlara taşımak kadar abesle iştigal bir durum var mıdır?” dedi. Eğitimin çocuk yaşta başladığına işaret eden Ergener, şöyle konuştu: “Genç iken verilen eğitimlerin bir ömür boyu süreceği bilinir; bundan dolayı itikadi ve ameli yönden gençlerin, şehzadelerin, devşirme çocukların çok iyi ve istikamet üzere yetişmesi sağlanmalı. Günümüzde ise maalesef bu hassasiyet artık pek kalmadı.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.