Yeni Mazda 3 geldi! İşte Türkiye fiyatı

Yeni Mazda 3 geldi! İşte Türkiye fiyatı

Yeni Mazda3, iki farklı gövde tipi ve 55.500 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu

Mazda'nın ultra verimli hafif SKYACTIV teknolojilerinin tümüne sahip üçüncü modeli olan yeni Mazda3, 15 Nisan'da Türkiye yollarına çıktı. Ultra-verimli sıkıştırma sunan 120 bg gücünde, 1.5 litrelik benzinli SKYACTIV-G motorla donatılan yeni Mazda3'ün manuel şanzımana sahip versiyonu 100km'de 5.0 litre, otomatik şanzımana sahip versiyonu ise 100 km'de 5.5 litrelik yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor.

Markanın CX-5 ve Mazda6 gibi diğer yeni nesil modelleriyle benzer bir tasarım çizgisine sahip olan yeni Mazda3, donanım açısından da oldukça iddialı. Kompakt Mazda, yeni insan-makine arayüzü (HMI) ile birleştirilen araç içi bağlantı sistemi ile yolcularının güvenli ve kesintisiz bir şekilde online olmasını sağlayan ilk Mazda modeli. Halihazırda mevcut olan metin ve navigasyon* özelliklerinin üzerine ilave edilen sistem; Facebook ve Twitter'ın sesli akışlarını, radyodan sesli kitaba ve daha fazlasına kadar on binlerce bulut tabanlı istasyona sahip olan Aha™ uygulamaları da dahil olmak üzere, ücretsiz mobil içerikleri aracın içine kadar güvenle getiriyor.

Selefinden daha geniş bir kabine sahip olan Mazda3 ergonomik açıdan da artık daha iyi bir noktada. Otomobil ile sürücü arasındaki interaktif ilişkiyi güçlendiren özellikler arasında; sürücünün göz hizasına yerleştirilmiş olan Aktif Sürüş Ekranı, küçük bir göz hareketi ile görülebilen 7'' dokunmatik renkli TFT ekran ve bilgi-eğlence fonksiyonlarının gözle temas kurulmadan kullanılmasını sağlayan HMI kumandası bulunuyor.

Tüm yenilikçi teknolojilerin yanısıra Yeni Mazda3'de Mazda'nın i-ACTIVSENSE adını verdiği zengin güvenlik donanımı da sunuluyor. i-ACTIVESENSE güvenlik sistemi yaklaşan tehlikeler hakkında sürücüyü uyararak güvenle yol alınmasını sağlıyor. i-ACTIVSENSE ile sunulan sensör bazlı ve radar destekli güvenlik teknolojileri arasında SCBS Akıllı şehir içi fren desteği, RVM Arka araç izleme sistemi, LDW Şerit değiştirme uyarı sistemi ve HBC Uzun far kontrol sistemi gibi güvenlik teknolojileri bulunuyor. Otomobilde ayrıca "MRCC + SBS" Mazda radar hız kontrol ve akıllı fren sistemi de sunuluyor.

Yeni Mazda3'ün fiyatları ise şöyle:

MAZDA3 SOUL....................55,500 TL
MAZDA3 MOTION.................60,600 TL
MAZDA3 REFLEX..................63,600 TL
MAZDA3 MOTION AT.............64,000 TL
MAZDA3 REFLEX AT..............67,000 TL
MAZDA3 POWER AT..............72,000 TL
MAZDA3 POWER SENSE AT...76,200 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.