Yeni Kurulan E-parti: Lider Partisi Değiliz

Yeni Kurulan E-parti: Lider Partisi Değiliz

Kuruluş aşamasını tamamlayarak siyasi hayatına başlayan Elektronik Demokrasi Partisi (e-Parti) Eş Genel Başkanı Emrehan Halıcı, farklı bir parti olduklarını söyledi. Halıcı, "Biz lider partisi değiliz. Bir ekip partisiyiz. Sadece bir ya...

Kuruluş aşamasını tamamlayarak siyasi hayatına başlayan Elektronik Demokrasi Partisi (e-Parti) Eş Genel Başkanı Emrehan Halıcı, farklı bir parti olduklarını söyledi. Halıcı, "Biz lider partisi değiliz. Bir ekip partisiyiz. Sadece bir ya da birkaç kişinin belirleyeceği değil, tüm üyelerimizin belirleyeceği bir ekip partisiyiz. Lider partisi olmadığımız için de ‘peşimize düşün’ demiyoruz, ‘düşünüzün peşine düşün’ diyoruz." diye konuştu.

e-Parti Eş Genel Başkanı Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında partilerinin kuruluş aşamasını tamamladığını ifade ederek "Siyasi hayatımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Halıcı, kurucular meclisi tarafından kendisinin eş başkanlığına getirildiğini ifade ederek parti programından söz etti. Parti programının üç bölümden oluştuğunu kaydeden Halıcı, bunların doğrudan katılım ve demokrasi, üretim ve bilgi temelli toplumsal dönüşüm ve her alanda daha özgür ve daha çağdaş bir Türkiye olduğunu söyledi.

Milletvekili ve yerel seçimlerde aday adaylarının elektronik ortamlarda şeffaf ve açık bir biçimde belirleneceğini kaydeden Halıcı, "Genel başkanların, güç odaklarının, delege ağalarının keyfi dayatma ve belirlemelerine artık biz son vermek istiyoruz. Gördüğünüz gibi biz farklı bir partiyiz. Toplama ve zoraki mitingler peşinde olmayan, sokaklarda halkımızı arabalarla rahatsız etmeyen, kağıtsız, bez bayraksız, seçim otobüsüz bir partiyiz." dedi. Kendilerinin fikirlerin partisi olduğunu ifade eden Halıcı, sözlerine şöyle devam etti: "Biz lider partisi değiliz. Bir ekip partisiyiz. Sadece bir ya da birkaç kişinin belirleyeceği değil, tüm üyelerimizin belirleyeceği bir ekip partisiyiz. Lider partisi olmadığımız için de ‘peşimize düşün’ demiyoruz, ‘düşünüzün peşine düşün’ diyoruz."

E-PARTİ’DEN 2015 SEÇİMLERİNE KOALİSYON SİNYALİ

e-Parti’nin diğer eş genel başkanının süreç içinde belirleneceğini kaydeden Emrehan Alıcı, Haziran 2015’te yapılması planlanan genel seçimlere katılıp katılmayacakları sorusuna; zamanın dar olduğunu, bir oldu bittiye getirmek istemediklerini ancak herhangi bir siyasi partiden koalisyon teklifi gelmesi halinde bunu düşünebileceklerini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.