Yeni kimliklerle ATM'den para çekilebilecek

Yeni kimliklerle ATM'den para çekilebilecek

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin İçişleri Bakanlığı ile beraber yürütülen çalışmayla yeni kimlik kartları ile ATM'den para çekilebilecek.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, yapılacak çalışma ile yeni kimlik kartlarındaki çipin aktif hale getirileceğini açıkladı. Aktif hale getirilecek çip tüm kimlik doğrulama uygulamalarında kullanılabilecek.

 

İçişleri Bakanlığı ile beraber yürütülen çalışmayla yeni kimlik kartları ile ATM'lerden para çekilebilecek, elektronik belgeler imzalanabilecek. Uluslararası elektronik imza altyapısına sahip kimlik kartları ile noter ve sağlık hizmetlerinden de yararlanılabilecek.

 

Çipli kimliklerle elektronik imza atılabilmesine izin verilmesinde pin ve biyometrik veriler kullanılacak. Çipli kimliklerle elektronik imza kullanımı çalışmalarının ardından pilot kurumlarda ve illerde uygulanacak.

 

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, aynı zamanda kritik altyapılar için güvenlik yönetim sistemi kuracak. Altyapılara yapılacak saldırılara karşı aynı zamanda bir siber istihbarat paylaşım ağı kurulacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.