Nevzat Laleli

Nevzat Laleli

Yeni Fetihlere Doğru

Yeni Fetihlere Doğru

Tarih konuşuyor yazı serisi

29 Mayıslar, benim için bir taraftan sevinç ve mutluluk günleri olurken diğer taraftan dertlerimin depreştiği günlerdir. Bir taraftan atalarımızın yaptıklarıyla ve fetihleriyle övünürken, zamanımız idarecilerinin Batılar karşısında takındıkları tavır sebebiyle de kahrolmaktayım. Bu bizim adamlarımızda hiç “tarih şuuru yok mudur, Allah’ım…” diye üzülür dururum.
Dünyada efendi olmak da köle olmak da önce düşünce tarzına sonra o düşüncenin tesir altına aldığı ruh yapısıyla yakından ilgilidir. Her hâl ve durumda efendi gibi (hür ve bağımsız) düşünen, işlerini ona göre yapan insanlar, esir de olsalar efendiliklerinden bir şey kaybetmezler ve bir gün mutlaka bağımsızlıklarına kavuşurlar. Ama kendini hür ve bağımsız zannedenler, köle ruhuna sahiplerse onlar eninde sonun da başkaları tarafından esir alınırlar ve kalıcı bir kölelik hayatına saplanırlar.
Büyük düşünmek ve efendi bir ruha sahip olabilmek, büyük işler yapabilmenin ilk adımıdır. Atamız Osmanlı Hükümdarları, (özellikle Fatih Sultan Muhammed Han) Garbın (Batının) elçilerine; “Bizim hükmümüzün eriştiği yerlere sizin hayaliniz bile erişemez” diyorlardı. Bütün hareketleriyle de bu sözlerini ispat ediyorlardı.
Bir de şimdi halimize bir bakalım. Dünün büyüğü biz küçülmüş de küçülmüşüz… Düşünce tarzımız da değişmiş ve o da küçülmüş. Ülke yöneticilerimiz iki de bir ABD’nin ve AB’nin kapısını aşındırır olmuşlar. Bırakın onların konuşmalarını takip etmeyi, bütün hareketlerini Batılıların mimik ve jestlerine göre ayarlar olmuşlar.
Şimdi artık, tabirimi mazur görün, “Avrupa’nın, özelikle Amerika’nın gücünün eriştiği yere bizim hayalimiz erişemez olmuş…”
Bu değişikliğin temelinde “İnandığınız gibi yaşamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız” esası bulunduğu da bir başka gerçektir.
“İnsanı insan yapan, belki de Sultan yapan…” yapan inancınızı bir kenara koyar da, Avrupalının kendisine bile fayda vermediği zihniyetine sahip olmaya çalışırsanız, işte olacak budur. Onlar tarafından sömürülür, onlar tarafından sevk ve idare olunursunuz. Onların Irak’ı işgaline yardımcı olur, Suriye’ye girebilmek için onlardan destek beklersiniz. Şehitlerin ve Gazilerin kanları pahasına aldıkları vatanınızı yok pahasına satarsınız. Kendiniz üremez, ithal edelim de yiyelim, ithal edelim de giyelim dersiniz. Onun için sizin dış ticaretiniz büyük açıklar verir. Onun için cari açığınız gittikçe büyür. Siz de sadece bakarsınız…

12.yeni̇-feti̇hlere-doğru.jpg
YA SULTAN FATİH
Sultan Fatihi anlamanın ve onun büyüklüğünü kavramanın en kısa yolu, onun kendisini anlattığı şu şiirinde yatmaktadır. Avni mahlasıyla yazdığı bir gazelinde Sultan Fatih;

İmtisal-i Cahidü fi'llah olubdur niyyetüm/Niyetim, ALLAH yolunda savaşmaktır
Din-i İslam'un mücerred gayretidür gayretüm/ Gayretim yalnız İslam dininin yücelmesidir
Fazl-ı Hakk u himmet-i cünd-i Ricaullah İle/ ALLAH'ın ve Evliyaların yardımıyla,
Ehl-i Küfri serteser kahreylemekdür niyyetüm/ Küfür Ehlini baştanbaşa kahreylemek niyetim
Enbiya vü Evliyaya istinadum var benüm/ Ben, Peygamber ve Velilere dayanarım
Lütf-i Hakk'dandur heman ümmid-i feth ü nusretüm/ALLAH'ın lütfudur fetih ümidim ve kuvvetim
Nefs ü mal ile n'ola kılsam cihanda ictihad/ Kendimi ve malımı feda etsem ne güzel olur
Hamdülillah var gazaya sadhezaran rağbetüm/Hamdolsun, gaza etmeye yüz bin rağbetim var
Ey Muhammed mücizat-ı Ahmed-i Muhtar ile/ Ey Mehmed ! Peygamberimizin mucizeleriyle
Umarum galib ola A'da-yı dine devletüm” / Din düşmanlarına devletim galip olacağını umarım.
MİLLİ GENÇLİK GELİYOR
40 senedir ekilip, diktiğimiz, sulanıp büyütülmeye çalıştığımız bir gençlik var, önümüzde… Her türlü zorluğa ve her türlü baskıya rağmen inancını yaşamaya çalışan ve ondan asla taviz vermeyen bu gençlik… Bu gençliğe Fetih gençliği diyoruz, Milli gençlik diyoruz. Bunlar şimdi ülkemizin çeşitli noktalarında artık söz sahibidirler.Bir “kısmı, uydum kalabalığa…” diyerek “Mücahitlikten Müteahhitliğe…” geçmiş ve bunu kendisi için bir hak gibi algılamışsa da büyük ekserisi, aldığı eğitimler sayesinde “Milli Görüş” iktidarında hizmet ederek, büyük işler başarmanın heyecanını taşımaktadırlar.
Necip Fazıl Kısakürek’in ifadesiyle… “Sur da bir gedik açtık/ Mukaddes mi mukaddes, Ey kahpe rüzgâr/ Artık ne yandan esersen es…”
Sevinin ezilen masumlar… Sevinin hakları gasp mazlumlar… Sevinin dünya ve ahiret mutluluğu arayanlar… Müjdeler olsun artık Milli Gençlik geliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nevzat Laleli Arşivi
SON YAZILAR