Yeni et fiyatları belli oldu

Yeni et fiyatları belli oldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yeni et fiyatlarını açıkladı.

Kırmızı et fiyatlarındaki yükselişe Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı müdahale etti. Bakan Faruk Çelik, Kırmızı Et Üretim Birliği İl Başkanları ile toplantı yaptı. Toplantı sonrası Bakan Çelik, kırmızı ette uygulanacak tavan fiyatları açıkladı. Çelik, bu durumun piyasaya müdahale şeklinde değil, piyasa ile birlikte hareket edilmesi için atılmış bir adım olarak algılanması gerektiğini de belirtti.Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ ise et fiyatlarındaki yeni tarifenin 1 hafta içinde tüketiciye yansıyacağını belirtti.

İŞTE YENİ ET FİYATLARI!

Bakan Çelik yaptığı açıklamada şunları söyledi: Karkas et yağsız fiyatı tavan olarak 23.3 TL ve yağlı fiyatı ise 21.8 TL olarak düzenlendi. Kıyma fiyatı 32 TL ve kuşbaşı fiyatı 34 TL olmasıyla ilgili fikir birliğine vardık. Et ithalatı meselelerini yoğun değerlendirmesini gerçekleştirdik. Bugün yaptığımız toplantıya Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Hacı İnce, Kırmızı Et Üreticileri Derneği Başkanı Bülent Tunç, Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ da katıldı."

Bakan Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle:

Et fiyatlarıyla ilgili düzenlemenin altında yatan nedenlerin başında yoğun bir şekilde kamuoyunda bazı spekülatörlerin et ithalatıyla ilgili yanlış bazı bilgilerle üretimden vazgeçecek, üretim kapasitemizi azaltacak değerlendirmelerde bulunuyor. Bu rahatsız edici bir durum. Bir yönüyle üreticimizi korurken diğer taraftan spekülatörlere izin vermemiz gerekiyor.İthalata dayalı üreticinin üretimden çıkmasını uygulayan yaklaşımı doğru bulmadığımızı paylaştığımız için serbest piyasaya müdahale değil serbest piyasa aktörleri olarak hayvan varlığımızın artarak devam etmesi noktasında bu buluşmayı gerçekleştirdik.

GİRDİ MALİYETLERİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Ortak bir iradenin ortaya konması açısından son derece önemli bu toplantı. Kısa vadede getirileri olacak. Orta vadede sektörün geleceği bakışı açısından ortak iradenin önemli olduğunu belirtmemiz gerekir. Özellikle sözleşmeli üretim başta olmak üzere finansal erişim konusu ve bu konuda kredinin kullanılmasını yaygınlaşmaya dönük çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz.Hayvan sayısını artırmaya yönelik tedbirler alacağız. Bunun yanında tabii girdi maliyetleriyle ilgili KDV'nin sıfırlanması durumu gerçekleşmişti. Girdi maliyetlerinin aşağı çekilmesi sürdürülebilir bir noktaya çekilmesiyle ilgili de bazı çalışmalarımız olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.