Yeni dönemde ilçelerde

Yeni dönemde ilçelerde

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında ilçelerde kurs merkezleri ve Hanım Lokalleri açıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında ilçelerde kurs merkezleri ve Hanım Lokalleri açıyor. İlk etapta Beyşehir, Seydişehir, Akşehir, Ilgın, Kulu, Çumra ve Doğanhisar ilçelerinde açılacak kurslar için kayıtlar 19-30 Ocak 2015 tarihleri arasında internet üzerinden alınacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK), Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanına giren ilçelerde kurs merkezleri ve Hanım Lokalleri açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İlçelerde kurs merkezleri açılmasıyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokolün ardından ilçe belediyeleri ile de görüşmeler yapılarak ilk etapta belirlenen yerlerde kurs açılması için çalışmalar tamamlandı. Şu anda 32 merkezde 147 aktif branşta hizmet veren ve bugüne kadar 235 bin kursiyerin yararlandığı KOMEK, yeni dönemde Beyşehir, Seydişehir, Akşehir, Ilgın, Kulu, Çumra ve Doğanhisar ilçelerinde kurs merkezleri açarak bölge insanının hizmetine sunacak.

YENİ DÖNEM YENİ BRANŞLARLA BAŞLAYACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları 2014-2015 eğitim yılı bahar dönemine çok sayıda yeni branşla başlayacak. Kayıtları 19-30 Ocak 2015 tarihleri arasında www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adreslerinden yapılacak yeni dönemde açılması planlanan yeni branşlar şöyle: Model Uçak Yapımı, Uygurca, Flemenkçe, Çince, Girişimcilik (KOSGEB işbirliğinde), Dijital Fotoğrafçılık ve Düzenlenmesi, PHP: Web Uygulama Geliştirme, Ofis Programları Kullanımı, Internet Programcısı, 3D Studio Max, 3 Boyutlu Nesne Modelleme, Bilgisayar Destekli Reklam Tasarım, Karikatür, Animasyon, Kısa Film Yapımı, Sinema-Tiyatro-Drama, Senaryo Yazımı, Çizgi Film Yapımı, Minyatür, Cam Süsleme, Cami Musikisi, Ses Eğitimi (Çocuk Korosu), Erkek Üst Giysileri Dikimi, Erkek Üst Giysileri Kalıp Hazırlama, Saç Sakal Kesimi, Ahçılık ( İleri Seviye), Servis Komisi, Servis Elemanı ile branşların ihtisas ve tekamül kursları.

Öte yandan, Konya’nın ilçelerinde açılacak kurs merkezleri ile KOMEK bünyesinde açılması planlanan yeni branşlarda görev almak isteyen öğretmenlerin başvuruları www.komek.org.tr adresinden alınıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.