Yeni Asya'dan Erdoğan'a İsrail Sorusu: Bu Ne Savrulma?

Yeni Asya'dan Erdoğan'a İsrail Sorusu: Bu Ne Savrulma?

6 yıl önceki One Minute “çıkış”ı tarih oldu. Yahudi lobisi temsilcileri, basına kapalı bir davetle sarayda ağırlandı. İsrail’le arayı “düzeltmek” için temaslar hızlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Musevi Cemaati Lideri İshak İbrahimzadeh ve ABD’deki Yahudi kuruluşları çatı örgütü olan Büyük Amerikan Yahudi Teşkilatları Başkanlar Konferansı üyeleriyle görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 1 saat süren basına kapalı görüşmenin ardından, önceki gün saat 18.00’de, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la birlikte güvenlik zirvesine katıldı.

ADVERTISEMENT

Mavi Marmara saldırısı ile bozulan Türkiye İsrail ilişkilerinin düzeltilmesi için son dönemde atılan adımların ele alınması beklenen toplantı öncesinde, İsrail-Ürdün sınırına yaptığı gezide gazetecilerin sorularını cevaplayan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Türkiye’yle ilişkilerin normalleşmesi sürecinin ‘çift taraflı bir yol’ olduğunu söyledi. Büyük Amerikan Yahudi Teşkilatları Başkanlar Konferansı Başkanı Malcolm Hoenlein’ın, Kudüs’ten Ankara’ya bir mesaj gönderip göndermediği konusunda yorum yapmayan Netanyahu, “Onların Hoenlein’a neler dediklerini duymak isterim” dedi. 

DAVOS’TAN SARAY’A NE OLDU?

2009 yılında, Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e “Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz” diyerek paneli terkeden ve “Davos Fatihi” ilân edilen Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk-Musevi Cemaati Lideri İshak İbrahimzadeh ve Amerika’nın önde gelen Yahudi kuruluşlarından “Conference Of Presidents” heyetini sarayda ağırlaması akıllara “Bu ne savrulma?” sorusunu getirdi.

yeniasya-036.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.