Yeni Akit yazarı: PKK'ya teslim olduk

Yeni Akit yazarı: PKK'ya teslim olduk

Çözüm Sürecinde gelinen nokta, Kobani olayları bahane edilerek şehirlerin PKK tarafından yakılıp yıkılması... Yeni Akit Yazarı son tabloyu değerlendirdi: PKK'ya teslim olduk

Yeni Akit Yazarı Süleyman Karagülle'de son PKK olaylarıyla ilgili çarpıcı bir değerlendirme geldi. Bir başka yazarı Ersoy Dede, "Öcalan'ın serbest kalmasını tartışalım" derken, Yeni Akit'ten Süleyman Karagülle, Çözüm Sürecinde gelinen noktayı "PKK'ya teslim olduk" şeklinde değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bile "PKK'nın sınırdışına çekilmediğini biliyorduk ama çözüm süreci zaafa uğramasın diye sustuk" itirafının yapıldığı bir ortamda Hükümete tam destek veren Yeni Akit'te bir yazardan gelen bu değerlendirmeye dikkat...

İşte Süleyman Karagülle'nin "Durum Değerlendirmesi ve Çözüm" başlıklı yazısından ilgili bölüm;

Bu yazının başlığı “TEK ÇÖZÜM KUR’AN’A BAŞVURMAKTIR” şeklinde olabilirdi; siz yazının başlığı öyleymiş gibi de okuyabilirsiniz.

Savaşın kuralı vardır. Kazanırsan yaşarsın. Kaybedersen, kişi olarak sağ kalsan bile, topluluk olarak, devlet olarak yok olursun. İstiklâl Savaşı’nı kazanamasaydık, şimdi Anadolu’da yüzde 90 Rum ve Ermeni halklarının oluşturduğu bir devlet var olacaktı.

(.....................)

Türk Ordusunun Suriye’ye girdiğini farz edelim. Şimdiden İran ve Rusya buna karşıdır, Suriye devletinin topraklarına saldırıyı kabul etmemektedir. Yani siz Suriye’yi yenseniz bile, Esed’e dokunamayacaksınız. Bunu AB ve ABD de istemez. Birleşmiş Milletler’de buna uygun karar çıkarmak mümkün değildir. Arap devletleri bunu istemez. Avrupa Birliği devletleri bunu istemez. ABD’de de sermayenin baskısı ile böyle bir karar çıkmaz. Sonunda, yendiğin kimseye dokunamayacağın bir savaş, savaş sayılmaz.

Ortadoğu dünyanın merkezindedir. Ortadoğu’yu büyük güçlerden birisinin eline geçirdiğini varsayarsak, gerçekten tek kutuplu dünya oluşur. Tüm insanlık onun emrine girer. Dünyada tek devlet kurulur. Böyle bir şey Kur’an’ın bildirdiklerine aykırıdır, müsbet ilme de aykırıdır. Kâinat denge üzerine kurulmuştur. Kaldı ki Suriye ile savaşa girdiğimizde biz yeneriz ama tüm dünya ayağa kalkar, gizli kapaklı Suriye’yi destekler ve sonuç alamayız.

"PKK'YA TESLİM OLDUK"

Türkiye’de PKK sorunu var. Ancak PKK’ya teslim olduk da bekletiyoruz. Kendi sorunumuzu çözmüş değiliz. Suriye ve Irak gibi Türkiye’deki sorunların on misli daha karışık olan yerlerde işgalci bir ordu ile o sorunları nasıl çözeceğiz? Bugün bizi aldıracakları kararla destekleseler bile, yarın fiilen desteklemezler. Bizi ateşe sokar, sonra geri çekilirler. Hattâ daha başka bir şey yaparlar; alttan alta onları desteklerler.

ABD’de Obama savaş taraftarı değildir. Ne var ki sermaye ile anlaşmak zorundadır. Onların baskısı ile şimdi Türkiye’nin Suriye’ye girmesini desteklemektedir. Yarın Suriye’ye girdiğimizde aynı sermaye bu sefer ‘destekleme’ diyecektir ve biz Suriye, İran ve İsrail ile ortada kalacağız!

Bu durumda ne yapmamız gerekir?

Irak’ta başımıza çuval geçirdiler; yuttuk... Açık denizde (Akdeniz) vatandaşlarımızı öldürdüler; sustuk... Musul konsolosluk mensuplarımızı 100 gün esir ettiler; kurtardık ama sustuk... Onlar bu tür eylemlerden vazgeçmeyecekler, şimdilik biz de bu tür eylemlere aldırış etmeyeceğiz. Durum budur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.