Yenen Kurbağa Çiftliği Kurdu, Yılın Kadın Girişimcisi Oldu

Yenen Kurbağa Çiftliği Kurdu, Yılın Kadın Girişimcisi Oldu

Antalya'da yenilebilir kurbağa üretim tesisi kuran Sinem Güçlü (28), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu tarafından yılın kadın girişimcisi seçildi.     2014 yılı Antalya'nın Kadın...

Antalya'da yenilebilir kurbağa üretim tesisi kuran Sinem Güçlü (28), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu tarafından yılın kadın girişimcisi seçildi.

    2014 yılı Antalya'nın Kadın Girişimcileri Yarışması'nda dereceye girenler ödüllendirildi. Kadın girişimcilere ödülleri Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın temmuz ayı meclis toplantısında verildi. Evde Üretim Yapan Kadın Girişimciler Ketagorisi'nde birinci Güler Yeter, ikinci Berrin Başkan, üçüncü Güler Tustaş olurken, Nazmiye Çolak mansiyona değer bulundu. İşyeri Açarak Üretim ve Ticaret Yapanlar Kategorisi'nde birinciliği Sinem Güçlü alırken, Havva Taşbaş ikinci, Meltem Çoban üçüncü oldu.

    İşyeri Açarak Üretim ve Ticaret Yapanlar Kategorisi'nde Sinem Güçlü'ye birincilik kazandıran projesi 'Enstantif Kurbağa Yetiştiriciliği' oldu. Antalya'nın Kundu bölgesinde, yaklaşık bir yıl önce 15 dönüm arazi üzerinde 200 bin lira yatırımla yenilebilir kurbağa çiftliği kuran Güçlü, üretime başlayalı 6 ay olduğunu söyledi. Şuan elinde 1 milyon civarı yavru kaplumbağa olduğunu anlatan Güçlü, ilk ihracatını ekim ayında İtalya'ya gerçekleştireceğini ifade etti. Yurt dışında kurbağa bacağının restoranlarda gıda olarak tüketildiğini anlatan Güçlü, orta vadede ise yatırımına işleme tesisi eklemeyi de planladığını aktardı.

    Hayvancılık üzerine bir yatırım yapmayı planlarken kurbağa yetiştiriciliğinde karar kıldığını belirten Sinem Güçlü, "Tesis kurulumu biraz pahalı. Hayvan çok masraflı değil sadece çok ilgi istiyor. Onun dışında yatırım maliyeti yok. Üretim yapıp, ihracat yapan yok. Kurulum ve üretim yapan tek benim tesisim var. Avlanma yöntemiyle çalışanlar da var. Buradaki üretim alanını oturtunca bir kesimhane kurmayı düşünüyorum. Yurt dışına tonaj üzerinden özel kutuları ile gönderiyoruz. Hayvanların sağlığına zarar vermeden Avrupa’ya kadar gidebiliyor. hedefim başlangıç olarak 10 ton düşünüyorum ama bu sayı aratacaktır." dedi.

    Kış uykusuna yatan bir hayvan olduğu için kurbağanın en pahalı olduğu sezonun kış mevsimi olduğunu belirten Güçlü, yurt dışında kurbağa bacağının pahalı bir gıda maddesi olduğunu söyledi. Güçlü, kurbağanın gıda dışında tıpta da kullanıldığını ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.