Yemen'de çocuk katliamı

Yemen'de çocuk katliamı

Yemen’in kuzeyindeki Sada ilinde çocukları taşıyan otobüse düzenlenen saldırıda 50 kişi öldü, 77 kişi yaralandı.

Suudi Arabistan’ın başını çektiği işgalci koalisyon güçleri sözcüsü Albay Turki el-Maliki, “meşru bir askeri eylem” diyerek katliamı savundu.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Sada’nın kuzeyinde bulunan Dahyan kentindeki çarşıda, çocukları taşıyan bir otobüse düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 50’ye, yaralıların sayısı 77’ye yükseldi” denildi. Açıklamada, “Yetişkinlerin ateşlediği savaşın bedelini hiçbir çocuk ödememeli. Siviller hedef değildir” ifadelerine yer verildi.

İŞGAL KOALİSYONU: MEŞRU SALDIRI

Suudi Arabistan’ın başını çektiği işgalci koalisyon güçleri sözcüsü Albay Turki el-Maliki, yaptığı yazılı açıklamada, “Sada ilinin hedef alınması, meşru bir askeri eylem” ifadesini kullanarak, Suudi Arabistan’ın Cazan kentinde sivillere yönelik düzenlenen, ölü ve yaralıların olduğu saldırıya işaret ederek, eylemde bu saldırıyı planlayan ve uygulayan unsurların hedef alındığını kaydetmişti. Bu eylemin, “uluslararası insancıl hukuka ve teamüllere uygun” (!) olduğunu iddia eden Maliki, koalisyon güçlerinin, “İran’a bağlı Husi militanların, çocukların savaşa seferber edilmesi ve savaş alanında bir araç olarak kullanılması gibi suç ve terör eylemleri” karşısında tüm tedbirleri alacağına dikkati çekmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum