Yemeden atıyoruz

Yemeden atıyoruz

Atiker Konyaspor sezon başında yaşadığı gol ve savunma sıkıntısını son haftalarda unutturdu

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Atiker Konyaspor sahasında Kasımpaşa ile karşılaştı. Ateş hattından çıkma adına büyük önem taşıyan maçı yeşil-beyazlı ekip Samuel Eto'o ve Jahovic'in golleri ile 2-0 kazandı. Bu galibiyetle puanını 32 yapan Atiker Konyaspor uzun bir aranın ardından ateş hattının üzerine çıkarak haftayı 14. sırada tamamladı.

KONYASPOR’UN PERFORMANSI BÜYÜK BEĞENİ TOPLUYOR

Sergen Yalçın'ın göreve gelmesinin ardından 6 maçta tek yenilgisini deplasmanda Galatasaray'dan alan Konyaspor, toplamda 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. 32 puana yükselen yeşil beyazlılar ligde aynı zamanda son 5 maçtır kalesini gole kapatmayı başardı. Atiker Konyaspor son 6 maçta  kalesinde sadece 1 gol görürken rakip filelere 10 gol attı. Bu istatistik takımdaki savunma ve hücum uyumunun doğruluğunu ortaya çıkardı

GOLCÜLER İŞ BAŞINDA

Devre arasında takıma katılan Samuel Eto’o ve Adis Jahovic attıkları gollerle Konyaspor’un başarısına büyük katkı sağlıyor. İç sahada oynanan Kayserispor ve Sivasspor maçlarında ağları havalandıran Kamerunlu golcü, Kasımpaşa’yı da boş geçmedi. Takımının ilk golüne imza atan Eto’o, Konyaspor formasıyla ligdeki 5.golünü, toplamda ise 11.golünü attı. Adis Jahovic de son 6 maçta 2 gol atarak başarıya katkıda bulundu.

SAVUNMA GEÇİT VERMİYOR

Atiker Konyaspor’da savunma son 5 maçtır rakiplerine gol izni vermiyor. Ali Turan ve Selim Ay ikilisinin uyumu ve takım olarak savunmanın başarıyla yapılması Konyaspor taraftarını memnun ediyor.  Atiker Konyaspor, düşme hattında yer almasına karşın bu sezon gol yememe rekoru kırdı. Yeşil-beyazlı ekip, son 5 maçta kalesini gole kapatarak rekorunu geliştirdi.  Yeşil-beyazlı ekip tarihi sezonu olan 2015-2016 sezonunda bile üst üste 3 kez kalesini gole kapatabilmişti.

FERHAT TÜRKOĞLU merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.