Yazlıklar ucuzluyor

Yazlıklar ucuzluyor

Soğuk havanın yerini sıcak havaya bırakması ile birlikte pazarda sebze meyve fiyatları düşüşe geçti. Muhacir pazarında etkili olan yaz sıcakları nedeniyle alışveriş bereketi yaşanıyor. Yazlık sebze meyveler ucuzluyor

Havaların ısınması ile birlikte pazarda fiyatlar da düştü. Muhacir Pazarı’nda da dün kurulan pazarda fiyatların uygun olması nedeniyle vatandaşlar evlerine elleri dolu poşetler ile döndü. Yazlık sebze ve meyvelerde fiyatlar düşerken portakal gibi kış sezonu meyvelerinde ise fiyatlar az da olsa yükseldi. Portakal ve greyfurt satıcıları havaların ısınması ile birlikte portakal ve greyfurt üretiminin azaldığı ve son partilerin satıldığı ifade etti. Pazarda Portakal fiyatları 2-3 TL arasında değişirken Elma fiyatlarındaki düşüşle fiyatlar 1-2 TL arasında değişiyor. Pazarda biber, sebze meyve fiyatları arasında  en yüksek ürünler arasında yer aldı. Pazarda tezgahlarda sebze fiyatları ise şu şekilde: “Patates 90 kuruş – 1 lira, havuç 1 lira, soğan 90 kuruş – 1 lira, salatalık 2-2,5 lira, bakla 3 lira, kabak 2-2,5 lira, marul 1,5 lira, domates 1,5 lira, biber 6-8 lira, ıspanak 2,5-3,5 lira, karnabahar 2,5 lira, taze soğan 2 lira, pırasa 1,5 lira.”  

KIŞLIKLAR HALA UCUZ

Muhacir Pazarı esnaflarından İsmail Kuşçu, pazarın havaların ısınması ile hareketlendiğini belirterek, “Havalar ısınınca sebze meyvede de fiyatlar düştü. Geçtiğimiz haftalarda soğuklar nedeniyle bazı sebze ve meyvelerde fiyatlar oldukça yüksekti. Az alınıyordu ama bu hafta fiyatların cazip olması nedeniyle vatandaş poşetlerini dolduruyor” dedi. Önümüzdeki haftalarda fiyatların bir miktar daha düyeceğini söyleyen Kuşçu, şöyle konuştu: “Patates fiyatları düşüyor. Çoklu alımlarda bir liranın bile altına düşüyor.  Elma fiyatları düştü. Marketlerde 2-3 liraya satılan elma pazarda 1,5 liraya bulunabiliyor. Kışlık sebzelerde de henüz fiyatlar çok yükselmedi. Ispanak, pırasa, karnabahar hala hesaplı. Domates salatalık cep yakıyordu, bunlar da havadaki ısınma ile birlikte ucuzladı. Domates 1,5 lira düzeylerinde, salatalık 2-2,5 lira düzeylerinde bulunabiliyor.”

Pazarda alışverış yapan bir vatandaş da fiyatları makul olduğunu ifade ederek, “Özellikle salata malzemelerinde fiyatlar yüksek olduğu için alamıyorduk. Fiyatlar bu hafta düşmüş. Yazın yaklaşması ile birlikte pazarda da bereket olmuş” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum