Yazlık Şenlikleri dolu dolu geçti

Yazlık Şenlikleri dolu dolu geçti

Çiftepınar Köyü Yazlık Yaylası Şenlikleri, Hadim’e bağlı Çiftepınar Köyü Yazlık Yaylası’nda gerçekleştirildi.

Çiftepınar Köyü Yazlık Yaylası Şenlikleri, Hadim’e bağlı Çiftepınar Köyü Yazlık Yaylası’nda gerçekleştirildi. Şenlik, 20 yıldır Çiftepınar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Köy Muhtarlığı ile Yerköprü ve Çevresini Koruma Güzelleştirme ve Turizmi Geliştirme Kooperatifi’nin katkıları ile düzenleniyor. Yazlık Yaylası’nda gerçekleştirilen şenliğe AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, çevre ilçelerin belediye başkanları ile parti teşkilatları ve çok sayıda protokol üyeleri ile vatandaş katıldı. Çiftepınar Şenliği’nin düzenlenmesi, şenlikte davetlilerin beğenisine sunulan tiyatro gösterisi, skeçler, yarışma ve müzik ziyafetinin tamamı, köy halkının emeği ile sunuluyor. Tiyatro gösterilerinde özellikle Türkiye ve dünya meselelerinin ele alınması, yarışmalarda genel kültür ve dini bilginin sınanması, müzik ziyafetlerinde yerli notaların seslendirilmesi Çiftepınar Şenliği’ni diğer şenliklerden hemen ayırıyor. Şenliğe katılan ve bir konuşma yapan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, doğduğu topraklarda memleketinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Çiftepınar Şenlikleri’nin faklılığından öneminden söz etti. Başkan Sorgun; “Bugün burada hiçbir format veya formalite yok, bürokrasi yok, her şey doğaçlama ve samimi. Her şey, bu toprakların çocuklarının eseri. 20 yıl önce bu şenlikte torba yarışı yapan çocuklar, bugün bu şenliği düzenliyor, rol alıyor yönetiyor” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde milletin kendi içinden çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdiğini dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, doğduğu köyün Başbakan Erdoğan’a yüzde 100 destek vermesinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi. Şenliğe katılan tüm davetlilere ve şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Çiftepınar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yazlık ise, “Bu şenlik tamamen yerli ve bize aittir. Oyunlar, tiyatrolar, müzikler dahası oyuncuların tamamı da bu köyün ve köylülerimizin katılımı ile gerçekleştiriliyor. Bu şenlikler sayesinde aylardır hatta yıllardır birbirlerini göremeyen insanımızı bir araya getirerek bir anlamda hasretleri de gidermiş oluyoruz. Ben şenlikte emeği olan ve programımıza teşrif eden herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şenlik, tamamen Çiftepınarlıların emekleri ile tiyatro oyunları, skeçler, yarışmalar ve müzik dinletileri sahnelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.