Sabit Horasan

Sabit Horasan

Yazıklar olsun!

Yazıklar olsun!

Evet, yazıklar olsun..
Konyaspor’u bu duruma düşüren yöneticisine, ligin 9. haftası geride kalmasına karşın hala ideal 11’i oluşturamayan teknik adamlara ve kazanacakları maçı kaybeden futbolculara yazıklar olsun..
Hiç kimsenin, 2 milyon Konyalıyı rezil etmeye, üzmeye, strese sokmaya hakkı yok..
Cumartesi akşamı Antalya maçını izledik..  Antalya Mardan stadının tribünlerinde yer alan veya ekranları başında maçı izleyen Konyalı sporseverler kazanılacak maçın kaybedilmesiyle kahroldular.. 
Bununla da kalmadık, maçın ardından Konyaspor otobüsünü taşlayan bir avuç Antalyaspor taraftarlarının “Konyaspor kümeye” sloganlarıyla tüm Türkiye’ye rezil olduk.. 2 milyon nüfuslu Konya’nın imajını yerle bir ettik, ‘Konyaspor bu mu?’ diye kendimize herkesi güldürdük.
Antalyaspor karşısında, maçın ilk yarasında dökülen, pozisyon bile bulamayan Konyaspor, ikinci yarıda oyunu rakip yarı alana yıkmasına, topa daha çok sahip olmasına karşın ne yazık ki yine bazı yanlış oyuncu tercihleri nedeniyle gol alanlarında etkili olamadı ve kazanması gereken karşılaşmadan yenik ayrıldı..  
Konyaspor hangi maçı kazanacak?.. Vasat bir futbol sergileyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Antalyaspor maçlarından galibiyetle ayrılamayan Konyaspor hangi takımı yenecek?..
Bu takımı bu duruma düşüren, kanatlardan orta, ceza sahası önünde verkaç yapmasını bilmeyen, şut atamayan, gol atmasını bilmeyen, rahat bir durumda bile arkadaşlarına pozisyon üretemeyen bu futbolcuları transfer eden siz yöneticiler; gönlünüz rahat mı?
Ey teknik direktör Ziya Doğan, ligde 9 hafta geride kalmasına karşın hala ideal 11 bulamadın.. Hala, futbolcuların hazır olmadığından bahsediyorsun.. Her maça değişik 11 çıkartıyorsun.. Hak eden oyuncuları oynatmıyor veya Antalya maçında Peter’i saha kenarına aldığın gibi yanlış tercihlerle takımı yakıyorsun.. Sol bekte bile vasat bir oyun sergileyen, Fenerbahçe maçında çok bariz hatalar yapan Abbas’ı hangi akılla stoper’e, Kere’yi ön liberoya çekiyorsun.. Emre Toraman sakat değilse neden ilk 11’de oynatmıyorsun veya sakatsa neden kadroda ve ikinci yarıda oyunda.. Hakan neden kadroda yok. Büyük umutlarla  transfer edilen ve Konya’ya geldikten sonra Ümit milli takıma da davet edilmeyen Serkan neden oynatılmıyor.. Fenerbahçe maçının ikinci yarısında oyuna giren ve Kere ile iyi bir ikili oluşturan Martin Klein neden yedek kulübesinde oturuyor da Abbas’ı ısrarla stoperde oynatıyorsun?..      
Konya yerel basınını cehaletle suçlayan sen hoca, bu işi bilmiyorsun.. Spor kamuoyu artık istemeyerek de olsa bu kanıya vardı..
Hala kalkıyorsun,  "hiç kimse merak etmesin. Alınan sonuçlardan dolayı Konya kamuoyu tedirgin oluyor. Ama herkes takımın eksiklerinin giderilmesiyle birlikte gurur duyacağı bir takım bulacak. Bünyemize kattığımız ama hazır olmayan oyuncularımız var. Bunların da aramıza dahil olmasıyla birlikte kalan maçlarımızı alabileceğimiz en yüksek puanla ve en az kayıpla kapatıp, ikinci yarıda yapacağımız takviyelerle gerçekten iyi bir Konyaspor oluşturacağız. Benim bundan yana en küçük bir şüphem yok” diyebiliyorsun..,
En az kayıp dediğin kaç puan hocam.. Bu takım hangi maçı kazanır söyler misin?.. Senin hatalı transferlerin ve yanlış tercihlerin Konyaspor’u yaktı bitirdi.. Ama, sen hala hayal alemindesin.. Ve hala hazır futbolcuların olmadığını söylüyorsun.. Bu sözlerine kargalar bile güler. Atı alan Üsküdar’ı geçiyor be hocam.
Evet, Konyaspor ilk yarıda 20 puanı tutturamazsa küme düşer dedik.. 6 puanı bulunan yeşil-beyazlı takımın kalan 8 maçta 14 puan alması gerekir..  Bu da 4 galibiyet ve 2 beraberlik demek.. Ey yöneticiler ve teknik direktör Ziya Doğan, Konyaspor bu futbolla hangi maçtan galibiyetle ayrılacak? kimi aldatıyorsunuz..
Son sözümüz, Konya’yı ve Konyaspor’u rezil etmeye, Konyalı sporseverleri üzmeye kimsenin hakkı yok.. Bu takımı düzlüğe çıkartacaksanız eyvallah, sizinle birlikteyiz.. Yok, para sıkıntısı var, kadromuz bu, bütçemize göre bu kadar transfer yaptık, ara transferde alacağımız oyuncularla kadroyu güçlendireceğiz, sözleriyle kimseyi oyalamayın.. Evet, yönetici ve teknik adamlar bugünden itibaren el ele tutun ve başaramayacaksanız birlikte çekip gidin.. Konyaspor’u daha fazla rezil etmeyin.. Kimseyi de ligde kalacağız sözleriyle umutlandırmayın..
Konyaspor, yarın Bucaspor ile iç sahada Ziraat Türkiye kupasında karşı karşıya gelecek. Antalya maçı sonrası yaptığı açıklamada, Buca karşısında oynamayan futbolculara şans tanıyacağını belirten teknik direktör Ziya Doğan eminim ki, bir yanlış daha yapmak üzere.. Hocam aklını başına topla. Futbolcu deneme dönemi geride kaldı.. Sen, o futbolculara güvenmiyorsan gönder gitsin.. Antrenmanda iyi veya kötü olduklarını görmüyor musun?. İkincisi de Pazartesi günü Trabzonspor ile zor bir maç var. Bucaspor karşılaşması o karşılaşma öncesi iyi bir antrenman olabilir.. O zaman yedek futbolcularla değil, Trabzon karşısına süreceğin 11’i çıkartmalısın Buca maçına.. Bunun gerçeği de budur.       
Spor centilmenliktir.. Ama, hala bunun bilincinde değiliz.. Geçtiğimiz haftaki yazımda, Türkiye’de spor kültürünün henüz yerleşmediğini söylemiştim.. Bunu, Antalyaspor maçının ardından bir kez daha gördük.. 100 kadar Antalyaspor taraftarı, Antalyaspor’un maçı kazanmasına karşın Konyaspor otobüsünü taşlıyor ve camlarını kırıyor.. Kim yaparsa yapsın bu ahlaksızlıktır.. Bunun sporla, centilmenlikle, insanlıkla hiç bir ilgili yoktur.. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR