Yazıcıoğlu davasına takipsizlik kararı

Yazıcıoğlu davasına takipsizlik kararı

Muhsin Yazıcıoğlu davasının takipsizlikle sonuçlanması Büyük Birlik Partisi camiasını hareket geçirdi. Parti yetkilileri ve üyeleri Konya Adliyesi önüne siyah çelenk koyarak, kararı protesto etti

25 Mart 2009'da içinde bulunduğu helikopterin yaptığı kaza sonucu vefat eden Muhsin Yazıcıoğlu davası takipsizlikle neticelendi. Büyük Birlik Partisinin acısı ikiye katlandı. Verilen karar ile ilgili basın açıklaması düzenleyen ve değerlendirmelerde bulunan Avukat Mehmet Cemal Erkoç, 2009'da yaşanılan olayın en başından beri sert hava şartları ve pilotaj hatası kaynaklı basit bir havacılık kazası gibi kamuoyuna takdim edildiğini belirtti. İlerleyen zamanlarda BBP ve vefat edenlerin aileleri ile birlikte onca sıkıntıya rağmen olayı idari ve adli tüm ilgili resmi kurumlarla muhatap etmeyi başardıklarını söyleyen Erkoç, “Başta siyasi iktidar olmak üzere, sorumlu bütün resmi kurumlar, bu davaya olan ilgi ve hassasiyetlerini kaybettiler. Dava sürecindeki ihmal kusur ve kasıtların üstlerine başlarına bulaşmaya başlamasından aşırı rahatsız olan bir kesim siyasi ve bürokratik kapasite, dosyanın biran önce kapatılmasıyla ilgili gayretler içine girmeye başlandı” dedi.

ŞÜPHELİLER AKLANDI

“Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının ölümü ile sonuçlanan olayın suikast ve sabotaj olduğu yönündeki 'kuvvetli şüphelerin' üzeri karartılarak, ve şüpheliler aklanarak dava dosyası hakkında takipsizlik kararı verildi” diyen Avukat Mehmet Cemal Erkoç, “Her türlü kirliliği ve gayri meşruluğu tolere etmek adına idari ve hukuki açıdan hesap verebilirliği yani denetimi devre dışı bırakan iktidar partisi; gelinen aşamada hukuk devletinin ön şartlarından biri olan hukuk güvenliği ilkesi ile bireylerin hukuki güvenliği ilkesine ağır hasarlar vermiştir” diye konuştu.

Erkoç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu dava siyasallaşan ve milletimizin geneline yakınının güvenini kaybettiği bir hukuk mekanizmasının kurbanı olmuştur. Şuanda mevcut iktidar sahipleri, her şeyi ilelebet elinde tutacaklarını sanıyorlar. Ama bunların mutlak yargı günü olan ahiretteki yüzleşmeleri, hele hele şehit Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarımızla olacak olan yüzleşmeleri hayli çetin olacaktır. Bu dosyayı kapattıklarını zannedenler şunu unutmasın: Muhsin Yazıcıoğlu'nun gölgesi uzun süre bu topraklarda dolaşacaktır. Fırtına öncesi sessizlik yaşanıyor bu gün. Zamanı gelince bu sürecin adil bir şekilde yürütüleceğinden ve üzeri örtülmeye çalışılan gerçekler ile adalet arasında tüm engellerin ortadan kaldırılacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Sizler hangi kararları alırsanız alın bizler onun fikirlerini, düşüncesini, siyasi misyonunu, hareketini yaşatmaya ve sürdürmeye devam edeceğiz. Buradan bu davaya takipsizlik kararı verenlere, dosyanın üzerine beton dökmeye çalışanlara en gür sada ile sesleniyorum: 'Yiğitler bir gün ölür; Korkaklar her gün ölür'.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum