Yaz Kuran Kursu'nda Eğitim Aldılar Şimdi Namaz Kıldırıyorlar

Yaz Kuran Kursu'nda Eğitim Aldılar Şimdi Namaz Kıldırıyorlar

Küçük yaşta yaz kuran kursuna giden öğrenciler, 2 aylık eğitimin ardından cemaate namaz kıldırabilecek niteliğe sahip olarak büyük bir başarıya imza attılar. Çorum'un Alaca ilçesinde Yaz Kuran Kursları çerçevesinde Yunus Emre Cami'ne...

Küçük yaşta yaz kuran kursuna giden öğrenciler, 2 aylık eğitimin ardından cemaate namaz kıldırabilecek niteliğe sahip olarak büyük bir başarıya imza attılar. Çorum'un Alaca ilçesinde Yaz Kuran Kursları çerçevesinde Yunus Emre Cami'ne giden öğrenciler, 2 ayda aldıkları eğitimin ardından namaz kıldırabilir seviyeye geldi.

Çocukların yaz döneminde camiye teşvik etmek için ödül olan çeşitli faaliyetler düzenledi. Kuran Kerim'i öğretmenin yanında İslam'ın en önemli emirlerinden olan namazın nasıl kılınacağını ve kıldırılacağını da uygulamalı olarak çocuklara öğretildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Cami İmam Hatibi Sami Arslan, ''İslam'ın 5 esasından biri olan namazı Allah (c.c) ayeti kerimesinde 'namaz insanları her türlü hayasızlıktan ve kötü davranışlardan alıkoyar' buyurmakta ve Peygamberimiz (sav) 'namaz dinin direğidir' buyurmaktadır. Bu ve benzeri ayet ve hadislere hizmet etmek adına neslimizin namazla bütünleşerek kötülüklerden uzaklaşması adına neler yapabiliriz için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz.'' dedi.

Çocukları namaza alıştırma programı içerisinde 200 vakit camiye gelenlere ödüller verilmek suretiyle çocuklara motivasyon vermeyi amaçladıklarını aktaran Arslan, ''İlk etapta 200 vakit camiye gelecek olan çocuklarımıza hediyeler takdim edeceğimizi belirttik ve 200 vakti tamamlayanlara ödüllerini verdik. Bunun haricinde 200 vakitin üzerine çıkarak 300'e tamamlayan öğrencilerimiz için yine çeşitli hediyeler vererek motivasyonlarını arttırdık. 200 vakit namaz için camiye gelen öğrencilerimiz yanında arkadaşını veya akrabasını getirdiğinde onun hanesine bir artı fazladan ekledik. Burada verilen ödüller amaç değil, araç olarak kullanıyoruz ki çocuklarımızı cami ve cemaatle bütünleştirelim.'' ifadelerini kullandı. Namazın nasıl kılınacağını öğretmenin yanında, namazın nasıl kıldırılacağını da uygulamalı olarak öğrettiklerini kaydeden Arslan, bu doğrultuda şuan itibariyle 3 öğrencinin cemaate namaz kaldırabildiğini aktardı.

30'a yakın kız ve erkek öğrencinin de rutin olarak öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazlarına katıldığını belirten Arslan, ''Bu programlarımız okulların açılmasıyla birlikte Cuma-Cumartesi ve Pazar günleri yatsı namazına müteakip Kuran ve ilmihal bilgileri eğitimi olarak devam edecek. Yarıyıl tatiline kadar 250 vakit daha namaza devam eden öğrencilere yine farklı ödüllerimiz olacak.''

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.