Sabit Horasan

Sabit Horasan

Yaz esintileri

Yaz esintileri

Spor Toto Süper Lig kulüplerinin oluşturduğu Kulüpler Birliği Vakfının yeni başkanı İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ oldu.Sayın Gümüşdağ’ın ardında üst düzel siyasetçilerin bulunduğu gerçeği yadsınamaz. Ama, geçmiş dönemlerde yaptığı çalışmalarla Türk futboluna yaptığı katkılar ve sağladığı kazanımlar göz önüne alınarak Göksel Gümüşdağ’ın Vakfın Başkanlığına seçilmesi yerinde bir hareket olarak görülmelidir. Kendisini kutluyorum ve başarı diliyorum.

 

Torku Konyaspor, transferin hazırlık döneminde kaleci dışında bitirilmesi ve çalışmalara daha önce başlanması nedeniyle rakiplerine oranla bir adım daha önde bulunmakta. Rakipler derken, elbette ki üst sıraları zorlayacak Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’dan bahsetmiyoruz. Torku Konyaspor’un rakipleri, her dönemde olduğu gibi yine Anadolu takımları olacaktır. Bu nedenle, kadro yapısı ve lige hazırlanma kriterleri açısından Kartallar lige bir adım önde başlayacak. Hollanda kampından gelen sinyaller iyi. Yeni transferler konusunda verilen bilgilerde iyle. Ama, gözle görmeden kesin karar vermemeliyiz diye düşünüyorum. Bu nedenle beklemekte yarar var. Umarım her şey söylenilenler gibi olur. Ancak, önemli olan takım olmak. Bu sağlanamazsa transferler çok iyide olsa yeterli olmayabilir. Bunun ene yakın örneğini geçtiğimiz sezonda ilk haftalarda yaşadık. Takım ligde kaldıysa bunu, ligin ikinci yarısında ki takım olma başarısına borçluyuz.

 

Torku Konyaspor taraftarları geçtiğimiz yıl, takıma katkı sağlama açısından önemli yol katettiler. Her ne kadar olumsuz tezahürat nedeniyle ceza alınsa da, bu cezalar ekonomik olarak takıma olumsuz yansısa da taraftarların gösterdiği gelişmeler, yeni sezon için olumlu biri sinyal olarak görülebilir. Torku Konyaspor taraftarların, yeni sezonda, yeni statta Konya’ya ve Konyaspor’a yakışır davranış içerisinde olacaklarından şüphemiz yok. Ayrıca, Passolig uygulaması başlayacağından taraftarlar ceza alınmaması adına daha dikkatli davranmalılar diye düşünüyorum. Çünkü, bunun cezasını, takımla birlikte kendileri de çekecekler. Passolig uygulaması nedeniyle taraftarlar kendileri de yanacaklar. Belki de biri sezon maçları izlememe cezasıyla karşı karşıya kalabilecekler. Aman, dikkat!

Çünkü, Passolig kartı uygulaması; spor alanlarında güvenliği sağlama adına bazı çevrelere rant sağlamak kadar spor izleyicilerini fişlemek demektir.

Konya Anadolu Selçukluspor’un adı, son iki yılda ikinci kez değiştirildi. Daha öncede yazmıştım, Selçukluspor isminden gocunanlar mı var? Neden değiştirildi ? diye. Bir yanıt çıkmadı. Umarız ki, bunu gerçekleştirenlerin haklı bir nedenleri vardır.. Anadolu Selçukspor’da yeni sezon hazırlıkları da sürüyor. Amaç, yine Torku Konyaspor’a pilot takım olarak yola devam etmek. Bu konuda gereken yapıldı mı? aynı amaç doğrultusunda yola devam edilecek mi? bunu zamanla göreceğiz. Konyaspor gibi, Anadolu Selçukspor için de sabır dilemekten başka diyeceğimiz yok. Bekleyip göreceğiz.
Ancak, pilot takım olma gerçeğiyle hareket ederek yapılacak en doğru hareket, Konya Anadolu Selçukspor’u 1. lige taşımak olmalıdır. Bunun içinde Torku Konyaspor’da forma giyme şansı bulunmayan futbolcuları Selçukuspor’a kiralanmalıdır.

 

Fenerbahçe’de bir Aziz Yıldırım klasiği daha yaşandı.

Dik durmak, eğilmemek. Her kimsenin, her kurumun, her takımın yapacağı iş değil diyecektik ki, Başkan Yıldırım kendini gösteriverdi. .

Önce yürekli olacaksın. Gerekli cezayı ödeme adına, taraftarlarına sahip çıkarak Passolig uygulamasına karşı duracaksın. Türk futboluna hizmet veren köklü bir kulübe yakışır bir davranış sergileyeceksin. Tam alkışı hak ettiğin zamanda, bir takım bahanelerle hazırlık maçlarında alınan kötü sonuçlar nedeniyle takıma karışacaksın. Hadi bunu, Türk futbolunun kanayan yarası olan ve diğer takımlarda da yaşandığı gibi! perde arkasından yapmış olsan, belki kamuoyuna yansımadan kapanabilirdi. Ama, Fenerbahçe’de bu alenen yapıldı. Sert açıklamalarla rencide olan teknik direktör Ersun Yanal bunu hak etti mi? Soyunma odasında çıkan ses kaydı ise, Fenerbahçe adına tam bir skandal. Başkan Yıldırım bu hareketiyle hem Fenerbahçe’ye, hem de Türk futboluna zarar verdi. Yanal hocanın yapması gereken en doğru hareket, Başkanın takımı toplamasının ardından görevi bırakması olmalıydı. Etik olan buydu. İstifa etmekte geç kaldı sanırım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR