Yaz dönemi kursları başladı

Yaz dönemi kursları başladı

Her sene yaz dönemlerinde olduğu gibi, bu yıl da yaz dönemi Kur'an kursları başladı. Çocuklar camilere akın etti. 3 bin 753 farklı noktada verilen dini eğitim, 18 Ağustos'a kadar devam edecek

Geçtiğimiz hafta başlayan Yaz Kur'an kursuna ilgi bu yıl da yüksek oldu. 18 Ağustos'a kadar devam edecek olan kursa; ilk etapta 45 bin 618 erkek, 88 bin 954 de kadın katıldı. Kadınlarda en yüksek yaş katılımı 22 bin 177 kişi ile 10-14 yaş aralığı oldu. 75-79 yaş aralığındaki 5 kadının da kursa kayıt yaptırması dikkatlerden kaçmadı. Erkekler de ise kursa katılımın en fazla olduğu yaş aralığı 10-14 oldu. 10-14 yaş aralığında 24 bin 537 çocuk, kursa kayıt yaptırdı. 75-79 ve 85-89 yaş aralığında 2 kişinin Kur'an kursuna kayıt yaptırması; ilgi ile karşılandı. 2 ay sürecek olan kursta, Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra, temel dini bilgileri de öğretilecek.

13-2ibrahim-cayir-(2).jpg

GEÇEN YIL 94 BİN 27 KİŞİ KATILDI

Yaz Kur'an kursları ile ilgili bilgiler veren İl Müftü Yardımcısı İbrahim Çayır, Konya'nın dini eğitim verme noktasında önemli bir işlevinin olduğunu kaydetti. 0-4 yaş aralığı ile 80-84 yaş arasında kursa yoğun bir ilgi ve katılımın varlığına dikkat çeken Çayır, İnsanlarımız yeter ki Kur'an öğrenmeyi istesinler, biz seferber oluruz dedi. Amacımız, Kur'an-ı Kerim bilmeyen kalmasın diye mücadele etmek diyen Çayır, İl ve ilçelerimiz dahil olmak üzere 3 bin 753 farklı noktada kurslarımız başladı. Talep fazla olursa, bunu karşılayabilecek gücümüz de var. 2016 yılında açılan kursa toplamda 94 bin 27 öğrenci katılmıştı. Tabi kurslar, grup grup yapılıyor. Bu yıl, bu sayının fazlası ile üzerine çıkacağımızı umut ediyoruz ifadelerini kullandı.

13-1-006.jpg

ÇOCUKLARA EFENDİMİZ SEVDİRİLİYOR

Yaz Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim eğitimi yanı sıra Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S)'in sünnetinin, hadislerin ve temel dini bilgilerin de öğretildiğini kaydeden Çayır, ibadetten tat alabilmek için bunların gerekli olduğunu dile getirdi. Çayır, Her yaş grubuna anlayacağı tarzda eğitim veriliyor. Ağaç yaşken eğilir. Namaz duaları, küçük çocuklarımıza öğretiliyor. Daha kalıcı oluyor. Abdest almadan namaz kılınmaz. Abdest nasıl alınır, tüm incelikleri ile bu gösteriliyor. Namaz kılmanın şartları nelerdir bunlar anlatılıyor. Peygamber efendimizin yaşadığı hayat, öğretiliyor. Çocuklara efendimiz, sevdiriliyor. Bu anlamda kursumuz, büyük bir ehemmiyet teşkil ediyor açıklamalarında bulundu.

KURSA GİDEN ÇOCUĞUNUZU ÖDÜLLENDİRİN

Kurs bittikten sonra neler yapılması gerektiğine değinen İl Müftü Yardımcısı İbrahim Çayır, çocuklara ve ailelerine tavsiyelerde de bulundu. Kur'an kursu süresinin kısa olduğunu söyleyen Çayır, Kur'an-ı tam öğrenmeye başlayanlar da oluyor. Süre yetiremeyenler de diye konuştu. Ardından şunları kaydetti: Her şeyin temeli aile. Kurs bittikten sonra aileye büyük sorumluluklar düşüyor. Konya, aile yapısına önem veren bir şehir. Bu noktada, ayrı bir statüye sahip. Cami ile irtibat, kurs bittikten sonra kesilmemelidir. Kur'an'ı unutmamak için bol bol tekrar yapmalı. Aile çocuğuna sevecen yaklaşmalı. Çocuğunu ara sıra ödüllendirmeli.

HAYIRLI EVLAT AMEL DEFTERİNİ KAPATMAZ

Birşey iki türlü yapılır. Ya baskı ile ya da sevdirerek. İslam, sevmekten yanadır diyen Çayır,  Zorla, güzelliğin olmayacağını ifade etti.  Evlatlarını salih yetiştirmenin önemini tam kavramanın velilere büyük mutluluklar yaşatacağını belirten Çayır, Hayırlı bir evlat yetiştirmek, amel defterini kapamaz. 5 yaşındaki bir çocuğun Kur'an okuduğunu düşünsenize. İnsanın içi erir. Peygamber efendimizin hayatını anlattığını bir hayal etsenize. İnsan, hayran kalır. Memleketini seven insanlar yetiştirmek istiyorsak, küçük yaşlarda dini eğitimleri vermeliyiz şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.