Yayman'dan Öcalan-Gülen iddiası

Yayman'dan Öcalan-Gülen iddiası

Vatan Gazetesi yazarı Hüseyin Yayman, 14 Aralık operasyonun şifrelerinin 1999 yılında Öcalan'ın yakalanması ve Gülen'in ABD'ye gitmesinde yattığını söyledi.

14 Aralık operasyonuyla ilgili pek çok tartışma yaşanırken Vatan Gazetesi yazarı Hüseyin Yayman konuya çok farklı bir açıdan yaklaşarak 1999 yılında yaşananları hatırlattı.

14 Aralık operasyonundan önce 99 yılında yaşananların aydınlanması gerektiğini söyleyen Yayman o dönem ABD tarafından bir Gülen-Öcalan takası yapıldığını iddia etti.

Bakın 1999 kışında neler yaşanmış...

- 15 Şubat 1999 Abdullah Öcalan Türkiye’ye getirildi.

- 22 Mart 1999 Fethullah Gülen ABD’ye gitti .

- 26 Mart 1999 Tayyip Erdoğan Pınarhisar cezaevine girdi.


Hüseyin Yayman'a göre ABD’nin Öcalan’la Gülen’i takas ettiği görülüyor. Yayman'ın çok konuşulacak iddiaları şöyle:

GÜLEN NEDEN ABD'Yİ TERCİH ETTİ?

Öcalan’ın teslim edilmesinden yaklaşık bir ay sonra Fethullah Gülen istihbarat oyunlarıyla korkutuldu ve ABD’ye gitmesi sağlandı. Gülen’in neden başka bir ülke değil de ABD’yi tercih ettiği üzerinde dikkatlice düşünmek gerekiyor.

Gülen’in ülkeden ayrılmasından dört gün sonra başka bir gelişme daha oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı okuduğu şiir yüzünden Pınarhisar cezaevine girdi. Sanki bir görünmez el ülkeyi yeniden dizayn ediyordu. Bu dizayn ilk meyvesini 18 Nisan 1999 seçimlerinde verdi. DSP birinci parti oldu ve hükümeti kurma görevini aldı.

Ecevit başbakanlık görevini aldı ama ortada hala cevaplanmayan sorular var. Gülen’in bizzat şahsına dua ettiği Ecevit, Gülen’in ABD’ye gitmesi konusunda hiçbir açıklamada bulunmadı. Öcalan’ı teslim eden ABD, acaba Gülen’i neden kabul etti. Amacı neydi? Bilmiyoruz. Ancak bazı akıl yürütmelerde bulunabiliyoruz.

1999 KOMPLOSU AYDINLANIR MI?

Hüseyin Yayman bu iddiaların ardından 14 Aralık operasyonunu doğru analiz edebilmek için 1999 Şubat soğuğunun aydınlanması gerektiğini söylüyor. "Aksi halde yapılan tüm yorumlar eksik kalacaktır" diyen Yayman bir de soru soruyor: Ülkede iktidar değişikliklerine neden olan bu olayların arka planında kim var ve bu güçlerin amacı ne?
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum