Yaya güvenliği için nöbet tuttular

Yaya güvenliği için nöbet tuttular

Seydişehir ilçesinde Kaymakam öncülüğünde ilçe protokolünün, kurum yöneticilerinin ve öğrencilerin katılımı ile yaya geçitlerinde yaya güvenliği nöbeti tutuldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edilmesinin ardından, Şubat ayında gerçekleştirilen "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" etkinliğinin devamı olarak yaya güvenliğini sağlamak amacıyla Seydişehir’de 13.00 - 15.00 saatleri arasında "Yaya Güvenliği Nöbeti" farkındalık etkinliği düzenlendi.

Kaymakam Aydın Erdoğan, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, Jandarma komutanı teğ. Yahya Koca, Belediye başkanı Mehmet Tutal, kurum müdürleri, daire başkanları, yaya geçidinin bulunduğu noktada sürücülere broşür dağıtarak, yayaların trafikteki önceliğini hatırlattı.

Kaymakam Aydın Erdoğan, 81 ilde bu nöbetin tutulduğunu hatırlatarak, özellikle yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesi hususu anlatılarak, sürücülerin bilinçlendirileceğini aktardı.

Erdoğan, 'Bu sayede sürücülerin yayalara öncelik vermesini sağlayacak bir adımı atmış olacağız. Bugün diyoruz ki 'yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz' ve ilçemizde  tüm işaretlediğimiz yaya geçitlerinde gerek mülki idari amirlerimiz, gerekse güvenlik birimlerimiz tamamıyla yaya geçidi nöbeti tutmak sureti ile uygulamayı hayata geçirdik.' dedi.

Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, son dönemde bu uygulamalardan sonra yaya ölümlerinde çok ciddi bir azalma olduğunu da ifade ederek, 'Bu kampanyadan sonra yayaların karıştığı kazalar da ciddi bir düşüş var. Doğru bir adım attığımızı görüyor, bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Trafik denetimlerimizi çok arttırmış bulunuyoruz. Özellikle alkol ve uyuşturucu madde kullanan sürücülerin men edilmesi hususunda özellikle yoğun bir mesai harcıyoruz' ifadelerine yer verdi.
Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla 20 yaya geçidinde 43 kolluk görevlisi, ikişer saat yaya nöbeti tuttu.

HABER MERKEZİ

img_1558.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.