Yatırımlar tanıtıldı

Yatırımlar tanıtıldı

Konya’ya kazandırılan yatırımlar AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafınca düzenlenen bir program ile tanıtıldı. AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Konya’ya yapılan yatırımlar devam edecek” dedi

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından organize edilen tanıtım programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Konya’ya kazandırılan projelerin tanıtıldığı programda Yeni Tren Garı Binası, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi yeni binası, Alacabel Tüneli, Eğiste Viyadüğü Projesi, Yer Köprü Şelalesi Peyzaj Projesi, Şehir Hastanesi Projesi ve Dış Çevre Yolu Projesi gezilerek incelendi.

KONYA-ALANYA ARASI 2 SAATE İNECEK

İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesini birbirine bağlayacak olan Eğiste Viyadüğü, dünyanın en büyük ikinci viyadüğü olma özelliğini taşıyor. Türkiye’nin ilk yüksek ayaklı viyadüğü Hadim ilçesinde Toroslar üzerine inşa ediliyor. Yapımcı firmanın vermiş olduğu bilgilere göre dengeli konsol yapım medotunca yükseklikleri 42 metre ve 165 metre arasında değişen 8 adet orta ayak ve 2 adet kenar ayak üzerinden projelendirildi. 29 Aralık 2016 tarihinde yapım çalışmalarına başlanılan ve 229 milyon 472 bin 975 TL sözleşme bedelli Eğiste Viyadüğü’nün bitim tarihi ise 2020 yılı olarak öngörülüyor. Mevcut yola göre 4 bin 400 metre kısalma sağladığını aktaran yetkililer,  yol eğiminin yüzde 8’den yüzde 2’ye düşeceğini kaydetti.

16-3-001.jpg

KUĞULU VADİSİ CANLANIYOR

Doğa güzelliklerine sahip, bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliği bulunan Kuğulu Vadisi’nin tabiat parkı olarak ilan edildiğini kaydeden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Tabiat Parkı olarak ilan edilen alanda görülmeye değer pınarların, mağaranın olduğunu kaydetti. Başkan Tutal, "Ferzene Mağaramız Kuğulu bölgesinde bulunan yıllardır keşfedilmeyi bekleyen bir mağaramız. Belirlenen alanımızda kaynak sular ve pınarlar mevcut olup, doğa güzelliklerini doyumsuz yaşanacağı bir yer. Öncelikli hedefimiz ormanlık alanımızın korunması ve doğallığını korumak. Bu bölgemizin doğal halini koruyarak, turizme kazandırmayı hedefliyoruz” sözlerini kullandı.
Kuğulu mesire alanında bulunan Ferzene Mağarasını da içerisine alan 485.4 hektarlık alanın Tabiat Parkı olmasıyla turizmin canlanacağı ve ilçenin daha fazla yatırımlardan pay alacağı kaydeden Tutal,   “Proje kapsamında Bungalovlar, su sporlarının yapılacağı alanlar, restoranlar ve eko pazar yer alıyor. At çiftliğinin de bulunduğu bu proje Seydişehir’in projesi değil Konya’nın projesi olacak” dedi.

KONYA SAĞLIK ÜSSÜ OLACAK

İnşaatı hızla devam eden bir diğer projede Konya Şehir Hastanesi. Yap-İşlet-Devret modeli ile inşa edilen hastanenin kaba inşaatı tamamlandı. 17 Aralık 2019 yılında hasta kabulüne başlaması planlanan hastanenin yüzde 51’i tamamlandı. Proje ile ilgili bilgiler veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “ Yılda 2,5 milyon hastaya hizmet vermesi beklenen hastane 1 milyon metrekare arazi üzerine inşa edildi. 1.250 yatak kapasiteli hastane 330 poliklinik ve 335 hekim ile vatandaşlara hizmet verecek. 412 bin metrekare kapalı alanı bulunan hastanede 48 ameliyathane ve 244 yoğun bakım ünitesi olacak” ifadelerini kullandı. Şehir hastaneleri projesi kapsamında inşa edilen Konya Şehir Hastanesi yapımcı firma tarafından 25 yıl işletilerek kamuya devredilecek. Hastanede ayrıca ileri düzey hibrit ameliyathane de bulunacak.

16-1-005.jpg

YERKÖPRÜ ŞELALESİ KONYA’YA DEĞER KATACAK

Çalışmaların hızla devam ettiği başka bir proje ise Yerköprü Şelalesi. Projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortaklığı ile yürütülen Yerköprü Şelalesi’nde çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Proje hakkında bilgiler veren Konya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ceylani Kılıç, yapılan yatırım sayesinde bölgeye daha çok ziyaretçini geleceğini ifade etti. Kılıç, “Turizm bölgesi olan Yerköprü Şelalesi bu yatırım sayesinde bir cazibe merkezine dönüşecek. Projenin uygulaması Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Şelaleye gidiş ve geliş yollarında da iyileştirmeler yapılıyor. Yayaların fotoğraf çekebileceği bir asma köprü yapıyoruz. Köprünün ihalesi yapılmış oyup önümüzdeki sene vatandaşların hizmetine açılması planlanmaktadır” dedi.

NEÜ MERAM TIP FAKÜLTESİ PROJESİ

2014 yılında ihalesi yapılan Hocacihan mevkisine kazandırılan 110 bin metrekare kapalı alana sahip NEÜ Meram Tıp Fakültesi Hastane Temmuz ayı içerisinde taşınarak faaliyete geçecek. İnşaat, tıbbi donanım ve tefrişat dahil yaklaşık maliyet  250 milyon TL’ye mal olan hastane  140 poliklinik odası, 29 ameliyathane, 25 derslik ve 285 öğretim üyesi odası ve  bin 100 araçlık otopark ile hizmet verecek. Hastane çatısına yerleştirilen güneş panelleri ile hastanenin sıcak su ihtiyacı karşılanacak.

ALACABEL TÜNELİ VE BAĞLANTI YOLLARI

320 milyon TL maliyete sahip olan ve 2016 tarihinde ihalesi yapılan Alacabel Tüneli ve bağlantı yolları  projesinin 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor. İhale edilen projenin uzunluğu 7,36 km’si çift tüp tünel, 11,8 km’si bölünmüş yol olmak üzere 19,2 km’den oluşuyor. Ayrıca proje kapsamında birisi köprülü olmak üzere üç adet kavşak yer alıyor. Çalışmaları devam eden Alacabel Tüneli ile yolda yaklaşık olarak 7 km kısalma sağlanacak.

YENİ GAR PROJESİ

Buğday pazarı mevkiinde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hafif raylı sistem projesiyle entegre olacak şekilde YHT garı yapılması planlandı. 75.000 m2’lik bir alanda, 29.500 m2 toplam inşaat alanına sahip projede, idari alanlar, ticari alanlar, VIP ve CIP salonları, kapalı otopark, (117 araçlık), servis alanları bulunacak. Buğday Pazarı Garı'nın tüm uygulama projeleri hazırlandı. 2016 tarihinde ihalesi yapılmış projenin inşaatı hızla devam ediyor.

KONYA ÇEVRE YOLU

Konya Çevre Yolu projesinin faaliyete geçmesi halinde hızlı ve güvenli trafik akışı ile önemli turizm ve ticaret merkezlerine ulaşımda kolaylık sağlanacak, yolu kullanan insanlar, her türlü ticari ve sosyal hareketlerini daha güvenli ve hızlı bir şekilde yürütebilecek. Konya ilinin transit güzergâhların kesişme noktasında bulunması sebebi ile bölgenin ve ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Ereğli-Karaman aksı arasındaki çalışmalar hala devam ediyor. 22 kilometrelik kesimin son kat asfalt tabakası eylül ayı içerisinde tamamlanarak trafiğe açılacak. İkinci ihale kapsamında olan, Ereğli-Aksaray-Ankara-Afyon aksı arasındaki  çalışmalar devam ediyor.

SALİH ACIBADEM

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.