Yatırımcıyı koruyacağız

Yatırımcıyı koruyacağız

Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Alaboyun, “Şu an 70 binin üzerinde bireysel ortağımız var. Bizim kaynağımız borsadan çok küçük yatırımcılar. Bu küçük yatırımcıları korumak için biz bir emanet yüklendik" dedi

Kombassan Holding Yönetim Kurulu tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun getirilmişti. Başkan Alaboyun ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bera Otel’de düzenlenen bir basın toplantısında gazete ve televizyonların temsilcileri ile buluştu. Ali Rıza Alaboyun burada yaptığı konuşmada, “Hem Anadolu, hem Türkiye hem de uluslar arası faaliyetlerde bulunan bir holdingiz. Geçen yıl 400 milyon dolar ciro yaptık. Bunun 100 milyon doları ihracattan geldi. Ekonomideki durgunluğa rağmen Kombassan güzel bir performans sergiliyor. Belki de en iyi yanımız temellerimiz reel sektör üzerine atılmış. İmalat üzerine kurulmuşuz. Ranttan bir gelirimiz yok” dedi.

YATIRIMCIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ

Kombassan’daki değişim hakkında bilgi veren Alaboyun, şöyle konuştu: “Bundan sonra basınla daha yakın çalışacağız. Kombassan Konya’da büyük istihdam oluşturuyor. Şu an 70 binin üzerinde bireysel ortağımız var. Hiçbirinin hissesi yüzde 1’den fazla değil. Borsadaki büyük şirketler gibi bir aile şirketi değiliz. Bizim kaynağımız borsadan çok küçük yatırımcılar. Bu küçük yatırımcıları korumak için biz bir emanet yüklendik. Bu emaneti Haşim Bayram Hocam, Haşim Şahin Hocam’a devretti. Bugün bu emaneti biz yüklendik bugün. Küçük yatırımcılarımızın yüzünü güldürmeye çalışacağız. Kombassan’ı daha da düzlüğe çıkarırsak yeni yatırımlar doğabilir.”

dsc_0003.jpg

ESKİ HATALARI YAPMAYACAĞIZ

Bir basın mensubunun sorusu üzerine Alaboyun, “Haşim Şahin Hocamız ile aramızda bir sorun yok” diyerek şu ifadelere yer verdi: “Kendisi Yönetim Kurulu’nda çalışmaya devam ediyor. Ona ihtiyacımız var. Haşim Bayram ve Haşim Şahin Kombassan’ın kurumsal hafızalarıdır. onların emek ve mücadelelerini takdir ediyoruz. Haşim Şahin Hocam tamamen bize bırakıp gitmek isteseydi ben kabul etmezdim. Bu tür şirketler aile şirketleri olmadığı için kurumsal hafızaya ihtiyaç var. Şirket yapımız tam da Avrupa’daki şirket yapılarına benziyor. İMKB’ye açılmış modern bir işletme ve yatırımız. Görev üzerimize layık görülmüş. Bakan Yardımcılığı görevinden buraya geldik. Uygun bir zamanda da Haşim Bayram Hocamızı ziyaret edeceğiz. Yatırımcılarımız endişelenmesin. Petlas’ın başına gelenler tekrar başımıza gelmeyecek. Devletten özelleştirme ile aldık fakat devlet bize destek vermedi, elden çıkarmak zorunda kaldık. İşçilerimize, devlete borcumuz yok. Biraz küçülme var fakat bu şirketlerde normal bir durum. Yatırımlarda agresif bir usulden çok tedbirli olmayı tercih ediyoruz. Karapınar’da büyük bir enerji kaynağı var. Bu kaynaktan faydalanmamız lazım. Arkadaşlarımızla çalışıp nerede yer alabiliriz diye konuşacağız.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

img_3242.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.