Yatırım gençliğe olacak

Yatırım gençliğe olacak

İlki 2017 yılında yapılan ve çeşitli etkinlikler ile kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası, bu yıl "Peygamberimiz ve Gençlik" teması ile kutlanacak. 17-23 Kasım 2018 tarihleri arasında Konya'da da etkinlikler düzenlenecek

17-23 Kasım 2018 tarihleri arasında kutlanacak Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle, İl Müftülüğü organizesiyle resmi kurum kuruluş ve Sivil Toplum Örgütlerinin katılımıyla hazırlanan programlar hakkında bilgi vermek üzere bir basın toplantısı düzenlendi. Müftülük binasında gerçekleştirilen basın toplantısına İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri katıldı. İl Müftüsü Poçanoğlu, "Mevlid-i Nebi Haftasında Peygamberimizin dünyayı teşriflerini anarken, başta İslâm dünyası olmak üzere topyekûn insanlık âleminin dûçar olduğu manevî problemlerin çözüme kavuşturulması konusunda efendimizin risaletine başvurma ve onun rehberliğinde ilerleme konusunda ciddî ve kayda değer bir ihmalkârlıkla karşı karşıya olduğumuzu söylemek isterim.

Gençlik, insana bahşedilen çok kıymetli bir nimettir. Gençlik, hayallerin, tutkuların ve idealizmin yeşerip geliştiği bir çağdır. Yeniliğe ve ileriye doğru atılımların yapıldığı; hayatın gerçek anlamının peşine düşüldüğü; kimliğini arayıp bulma çabalarının yoğunlaştığı; güç ve heyecanın zirvede olduğu; arzu, istek, gurur ve şiddet gibi duyguların yoğun bir biçimde yaşandığı heyecanlı ve bir o kadar da çalkantılı bir dönemdir. Ömrün nevbaharı olan gençlik iyi değerlendirildiğinde kişiye dünya ve ahiret saadeti kazandırmakta, güzel değerlendirilemediğinde ise bir daha ele geçmeyecek kaybolan yıllara dönüşmektedir" dedi.

GENÇLERİMİZ KİMLİK BUNALIMI YAŞIYOR

"Modern zamanlarda bilgi, ulaşım ve iletişim teknolojisinde yaşanan baş döndürücü değişimler, gençliğin işini daha da zorlaştırmaktadır" diyen Müftü Poçanoğlu, daha sonra şunları kaydetti: "Zira tertemiz bir fıtratla çocukluk devresini tamamlayan evlatlarımız çoğu kere hazırlıksız olarak bu riskli döneme adım atmaktadır. Günümüzde sigara, alkol ve madde bağımlılığı genç nesilleri tehdit etmektedir. Teknolojik yeniliklere çok açık olan ve çok çabuk uyum sağlayan gençlerimiz; televizyon, internet, sosyal medya ve benzeri farklı platformlarda bilinçsizce zamanlarını heba edebilmekte ve birçok tuzaklara düşebilmektedir. Öte yandan popüler kültürün en önemli hedef kitlesi olan gençler, hayatın pek çok alanında ciddi bir yozlaşma yaşamakta popüler kültürün etkisiyle içinde yaşadıkları toplumla yabancılaşma, kuşak çatışması ve kimlik bunalımı gibi sorunlarla karşı karşıya kalmaktadırlar."

EFENDİMİZ GENÇLERE SORUMLULUK YÜKLERDİ

Hayatının her alanında bizlere örnek olan Peygamber Efendimiz'in (S.A.S) genç nesilleri anlama ve onları geleceğe hazırlama konusunda da en güzel rehberimiz olduğuna dikkat çeken Poçanoğlu, Peygamberimiz (S.A.S)'ın, İslam’a davet görevini alıp, tebliğe koyulduğunda kendisine ilk iman edenlerin büyük çoğunluğunun gençlerin oluşturduğuna da değindi. Poçanoğlu, "İslam genç sahabilerin omuzlarında yükseliyor, onların gayret ve hizmetleriyle Mekke’den Medine’ye, Medine’den de dünyanın dört bir yanına yayılıyordu. Sevgili Peygamberimiz (S.A.S)’ın dünyasında gençlerin her zaman özel bir yeri olmuştur. Efendimiz, gençlere yönelik samimiyet, güven, şefkat, merhamet ve zarafet temelli bir iletişim dili geliştirmiş ve onların yetişmeleriyle özel olarak ilgilenmiştir. Gerek Mekke’de gerek Medine’de onun rahle-i tedrisinden geçen gençler, insanlığı aydınlatan birer kandil olmuştur. Peygamber efendimiz (S.A.S) gençlere daima inanmış ve onlara duyduğu güveni her vesile ile göstermiştir. Onlara, idarecilikten komutanlığa; öğretmenlikten ticarete kadar geniş bir yelpazede sorumluluklar yüklemiştir. Allah Resulü (S.A.S)’ın genç Musab’ı Medine’ye öğretmen, genç Muaz’ı Yemen’e kadı ve muallim olarak göndermesi ve genç Üsâme’yi ordu komutanı yapması; gençlere sorumluluk vermemiz, güvenmemiz ve onları yarınlara hazırlamamız konusunda bizlere ışık tutan örneklerden sadece bir kaçıdır" şeklinde konuştu.

2017 YILINDAN BERİ KUTLANIYOR

Bugün dünya genelinde en fazla genç nüfusa sahip ülkelerden biri olmanın milletimiz adına mutluluk vesilesi olduğunu dile getiren İl Müftüsü Poçanoğlu, dinamizm ve enerjinin sembolü olan gençliğin inancının sağlam, değerlerine bağlı, kimlikli, kişilikli, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlı birer fert olarak yetiştirilmesine yönelik neler yapılması gerektiğini hep birlikte düşünme ve istikbalin emanet edileceği gençliği geleceğe çok iyi hazırlama konusunda sorumluluklarının bulunduğunu aktardı. Güzel bir geleceğin idealleri ve hedefleri olan gençliğin sayesinde inşa edileceğine değinen Poçanoğlu, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: "Hz. Peygamber sevgisi etrafında toplumumuza birlik ve beraberlik mesajları sunmak amacıyla Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile ülkemizde ve yurt dışında 1989 yılından bu yana önceki yıllarda Kutlu Doğum ismiyle olmak üzere 2017 yılından itibaren Mevlid-i Nebi Haftası programları düzenlenmektedir. Bu çerçevede, artık ülkemizde önemli bir dini, sosyal ve kültürel gelenek haline gelmiş olan ve kamuoyu tarafından üst düzey ilgi gösterilen Mevlid-i Nebi Haftası’nın 2018 yılı teması 'Peygamberimiz ve Gençlik' olarak belirlenmiştir. Söz konusu tema, Hz. Peygamber (S.A.S)’ın ortaya koyduğu örneklik çerçevesinde hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklere bütün Konyalılar'ı davet ediyoruz."

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum