Yatalak olunca vücudu çürümeye başladı

Yatalak olunca vücudu çürümeye başladı

Konya’da 15 yıl önce geçirdiği trafik kazasından sonra belinden aşağısı felç olan 67 yaşındaki adam, yıllardır yatağa mahkum olunca vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar çıkmaya başladı.

Konya’da 15 yıl önce geçirdiği trafik kazasından sonra belinden aşağısı felç olan 67 yaşındaki adam, yıllardır yatağa mahkum olunca vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar çıkmaya başladı.


Konya’da serbest meslek işiyle uğraşırken 1999 yılında kamyondan kafasının üstüne düşen Mahmut Bayram, geçirdiği kazadan sonra felç oldu. Şimdiye kadar birkaç kez ameliyat olan Mahmut Bayram, 15 yıldır yürüyemeyince yatağa mahkum oldu. Özellikle son iki yıldır yerinden kalkamadığı için vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar çıkmaya başlayan Mahmut Bayram, vücudunun çürüyen yerlerinin tedavisi edilmesi için yardım bekliyor.

“YÜRÜMEYİ UNUTTUM”
Yaşadığı trafik kazasından sonra tekerlekli sandalyeye mahkum olarak 15 yıldır yürüyemediğini anlatan Mahmut Bayram, “Daha sonra bu yatak yaraları çıktı. Ondan sonra iş kötüye gitti. 2 senedir sırt üstü yatıyorum. Yüz üstü yatamam. Sağa yatsam yara, sola yatsam yara, yine de Allah’ıma şükür. Bir seneye yakın hastanede yattım. Doktor bacakların kesilecek dedi. Oğlum razı olmayınca beni taburcu ettiler. Tam 8 sefer ameliyat oldum. Derimden parça alıp yaralara yama yaptılar. Soldaki ve sağdaki derilerdeki yamalar çürümüş. Oralar iyi derken bacağımın arasından bir yara çıktı. Şükürler olsun ki sırtımdan çıkmadı. Kıt kanaat hanımın aldığı maaşla idare ediyoruz. Ev oğlumun ama kirasını biz ödüyoruz. Maaşın bir kısmıyla kirayı ödüyoruz, kalanla da iyi kötü hanımla idare ediyoruz. Bacağımın arasındaki yara da iyi olur inşallah. Yanlar baya bir kurumaya başladı. Tekerlekli sandalyeye bineceğim artık yeter. 2 senedir yatıyorum. Belimden de korkuyorum. Orası da yara olursa ben ne yaparım. Yürümem yok, ben yürümeyi unuttum. Sadece kendim oturabileyim, kendim yatabileyim isteğim o. Tekerlekli sandalyeye binebileyim, başka bir şey istemiyorum” dedi.
Mahmut Bayram’ın çeşitli ihtiyaçlarını karşılama sözü veren Birleşenler Engelliler Derneği Konya İl Temsilcisi Hacı Ahmet Duran da, “Hastamızın ihtiyaçları var. Büyük ilaçlar ve bez ihtiyaçları var. Artık haftalık olsun, 15 gün olsun her zaman bizleri arayacak inşallah. Ben ihtiyaçlarını bizzat üstleniyorum. Bu bizim insani görevimiz. Bundan sonrada ihtiyacı olan kardeşlerimiz bizlere ulaşsınlar onlarında tedavisini ve ihtiyaçlarını üstlenelim. Ben bu yola bizzat kendimi adadım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum