“yat Sektörü, Ekonomik Daralmayı ’yachtshow Eurasıa’da Aşacak”

“yat Sektörü, Ekonomik Daralmayı ’yachtshow Eurasıa’da Aşacak”

Via Fuarcılık Fuarlar Direktörü Dilek Karaduman, yat sektörünün ekonomik daralmayı Yachtshow Eurasia ile aşacağını söyledi.Mayıs ve Eylül aylarında iki fuar düzenleyecek olan Via Fuarcılık, ilk fuarın...

Via Fuarcılık Fuarlar Direktörü Dilek Karaduman, yat sektörünün ekonomik daralmayı Yachtshow Eurasia ile aşacağını söyledi.

Mayıs ve Eylül aylarında iki fuar düzenleyecek olan Via Fuarcılık, ilk fuarın kapılarını 5 Mayıs’ta açacak. 10 Mayıs tarihinde son bulacak Yacht Show Eurasia Tuzla’da bulunan Viaport Marina’da meraklılarıyla buluşuyor. Via Fuarcılık Fuarlar Direktörü Dilek Karaduman, yat sektörünün ekonomik daralmayı Yachtshow Eurasia ile aşacağını söyledi. Türkiye’nin yat ve yat malzemeleri üretim gücü ile bu pazarın en güçlü oyuncusu olma şansına sahip olduğunu söyleyen Karaduman, “İkinci el pazarında alıcıların yüzde 60 oranında Körfez ülkeleri, Avrupa ve ABD’den olduğunu görüyoruz. Ortadoğulu müşteriler ve Rusya ile yakın coğrafyası ise tasarım tekne ile sipariş vermeyi tercih ediyor. Türkiye’de ise lüks teknelerde hala sipariş ile tasarım tekne ağırlığını koruyor ama son 5 yılda ikinci el tekne fuarlarımızın da etkisiyle sezon başı denize inmeye hazır sıfır tekneler de yerli alıcı da yüzde 30 oranında artış var. İkinci el tekneleri ise daha çok ilk defa tekne sahibi olmak isteyen ve bütçesini daha düşük tutmak isteyen yerli ziyaretçiler tercih ediyor. Birkaç aile birleşerek ikinci el tekne ya da hazır sıfır tekne alanların sayısı artıyor. Bu alıcılar, birer ay aralarında bölüşerek sezonda tekneyi kullanıyorlar” şeklinde konuştu.

Son yıllarda Doğu Avrupa, Doğu Akdeniz ve Orta Doğu Bölgelerinde yat ve tekne endüstrisinde güçlü bir rekabet oluşmakta olduğunu ve ülkemizin bu rekabette öne geçmesini sağlayacak avantajlara sahip olduğunu dile getiren Via Fuarcılık Fuarlar Direktörü Dilek Karaduman, “Avrupa ve Amerika pazarlarında ekonomik krizin etkileri hissedilirken, Körfez Bölgesi, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere, yakın coğrafyamızdaki ülkeler giderek güçlü bir pazar yapısı sergiliyorlar. Önümüzdeki dönemde, küresel ekonomik koşulların da daha iyiye gitmesi ile bu pazarın önemi daha da artacak” dedi.

05-10 Mayıs tarihleri arasında Tuzla’da bulunan Viaport Marina’da düzenlenecek Yacht Show Eurasia’da, denize inmeye hazır sıfır tekneler ile ikinci el tekneler satışa çıkacağı belirtilirken, fuar için online davetiye ve rezervasyon talebinde bulunmaya başladığı belirtildi ve İran, Dubai, Suudi Arabistan gibi Ortadoğu ülkelerinden ziyaretçi başvurusu oldukça yüksek seyrettiği söylendi. Ayrıca, Avrupa’dan da beklenenin üzerinde ziyaretçi talebi olduğu kaydedildi.

Yacht Show Eurasia’da 150’nin üzerinde tekne deniz üzerinde yeni sahiplerini arayacağı, 70 civarında ikinci el teknenin de hem daha uygun bütçeli hem de tasarım tekne almak isteyenler için seçenekler sunuyor olacağı belirtildi. Sektörün önemli tekne ve marin ekipman, Broker ve Charter firmalarının da fuara katılarak, ikinci el tekne satın alan; teknesini yenilemek, eksik ve ihtiyaçlarını gidermek isteyenlere yardımcı olacaklarının yanısıra; üniversitelerarası yelken yarışları, Canan Anderson canlı performansı, dj party, show radyo ile gün boyu yarışmalar ve etkinliklerin olacağı, ailece ziyaret edecekler için ise çocuklara yönelik animasyon etkinlikleri düzenleyecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.