Yaşlı Köpek Maması İçeriğinde Neler Olmalı?

Yaşlı Köpek Maması İçeriğinde Neler Olmalı?

Yaşlı Köpek Maması İçeriğinde Neler Olmalı?

Köpeklerin türlerine, hareketlilik seviyelerine, yaşlarına bağlı olarak tüketecekleri mamaları seçme noktasında farklılıklar ortaya çıkabilmektedir. Bu yönüyle tüm mamalar birbiriyle karşılaştırıldığında seçimlerinde ayrıca özen göstermek gerekiyor. Biyolojik olarak gelişmesinin bir sonucu olarak yaşlılık döneminin başladığı andan itibaren köpeklerde bazı değişiklikler meydana gelmekte ve bu değişiklikler de köpeklerin tüketim şekillerine etki eden durumlardan olmaktadır. Köpeklerin yaşlanma dönemlerinde daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesini sağlayarak mümkün olan en uzun süre hayatta kalmasını sağlamak için beslenmesinde de son derece dikkatli olmak gerekmektedir. Köpeklerin yaşlanmaya bağlı olarak ağız ve diş sağlığının bozulması ve eskisi kadar güçlü bir şekilde besinleri çiğneme kabiliyetine sahip olmaması mama seçimindeki limitlerin daha dar alana girmesine sebep olmaktadır.

Bir diğer problem de böbrek problemleridir. Bu durum mama içeriklerine dikkat etmeyi daha önemli hale getiriyor. Yaşlı köpekler aynı zamanda kalp rahatsızlıkları ile sık sık karşılaşmakta ve eklem rahatsızlıkları da çekmektedirler. Bu sebeple yaşlı köpekler için hazırlanmış olan mamaların protein, vitamin, kalsiyum, yağ ve karbonhidrat açısından son derece dengeli ürünler olması gerekmektedir. Özellikle E ve C vitamini bakımından güçlü mamalarla kas yoğunluğunun korunması sağlanabiliyor. Kalp kasının çalışmasını desteklemek için taurin ilaveli mamalar tercih edilebileceği gibi eklemlerin korunması için de omega 3 yağ asitlerini barındıran mamalar tercih edilebilir.

Köpek Kemikleri Neden Kullanılır?

Köpeklerin yaşlarından bağımsız bir şekilde kemik çiğnemeye ve kemirmeye ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçların karşılanmasını sağlamak için kullanılabiliyor. Gerçek hayvan kemikleri olmayıp sadece köpeklerin kullanması için özel olarak üretilen bu kemikler içeriğinde yer alan deri, işkembe, naylon ya da nişasta içeren yapısı ile köpeklerin pek çok açıdan fayda elde etmesini sağlamaktadır.

Kemik çiğneme öncelikle köpeğin diş sağlığının korunmasında etkili bir eylem olmaktadır. Diş hastalıkları yaşayan pek çok köpeğin bu sorunları yaşamasındaki temel sebebin bu zamana kadar yeterince sert malzeme kemirmemiş olmasından kaynaklanmasına bakıldığında kemik çiğnemenin önemi daha iyi bir şekilde anlaşılmaktadır. Bunun yanı sıra kemik çiğneme sonrasında köpeklerde en çok karşılaşılan rahatsızlıklardan olan plak oluşumlarının ortaya çıkması, ağız kokusu yaşanması problemleri de ortadan kalkmaktadır. Bunların dışında köpeklerin sadece stres yapmamaları ve rahatlamaları için bile bu çiğneme kemikleri son derece faydalıdır. Köpekle ilgilenilmeyen zamanlarda köpeğin bu kemiklerle vakit geçirmesi uzun süreler boyunca hiç sıkılmadan vakit geçirmesini sağlayacaktır. Köpeklerin bir hayvan olduğunu da hiçbir zaman unutmamak gerekmektedir. Evlerimize konuk ettiğimiz bu canlılar da kendilerine ait olan bazı dürtüleri taşımaya devam ederler. Bunlar arasında en çok ihtiyaç duydukları çiğneme dürtülerinin karşılanmasında köpek kemiklerinin kullanımı büyük fayda sağlamaktadır. Özellikle yeni diş çıkaran köpekler için diş etlerinde yaşanan rahatsızlık hissi çiğneme ve kemirme hareketleri ile ortadan kalkabilecektir.

Pro Plan Köpek Maması İçeriği Zararlı Mıdır?

Nestle’nin hayvan ürünleri için oluşturduğu bir alt firması olan Purina tarafından üretilmekte olan ürünleri köpek maması olarak kullanılabilecek olan her türlü mamaya yer vermesi ile dikkat çeken bir ürün olmaktadır. Pek çok kişi tarafından uygun fiyatlı olması sebebiyle tercih edilen Pro Plan markasının köpek maması ürünlerinde ilk göze çarpan nokta içeriğinde kullanılan maddeler olmaktadır. Pro Plan hemen hemen tüm köpek maması ürünlerinde mısır, pirinç, soya, şeker pancarı küspesi gibi köpekler için zararlı olabilecek içerikleri içinde barındırmaktadır. Bununla birlikte bu köpek mamalarının içinde koruyucu ve katkı özelliği taşıyan kimyasal maddelere de yer verilmektedir. Köpek mamalarının maliyetlerini düşürmek için kullanılan bu malzemeler köpeklerin daha zararlı bir besin tüketimi yapmasına sebep olmaktadır. Pro Plan ürünlerinde ortaya çıkan yanlışlardan biri de yüksek oranda karbonhidrat kullanılması olmaktadır. Bu çok zayıf kalmış köpekler için kısa vadede etkili bir çözüm olabilecekken köpeklerin karbonhidratlara ihtiyacının çok az olduğu dikkate alındığında mutlaka bu oranın dengeli ve mümkün olduğu kadar düşük olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Pro Plan mamalarının geneline bakıldığında besleyicilik etkisi bulunmayan ve kalitesiz içeriklerle ön plana çıkan mamaların bulunduğu görüldüğünden kişilerin farklı mama alternatiflerine yönelmesi çok daha isabetli bir tercih yapmalarının önünü açacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.