Yaşından fazla ameliyat oldu

Yaşından fazla ameliyat oldu

Karaman'da 20 yaşındaki Şaban Özer, doğuştan zayıf olan kaval kemiğinin sürekli kırılması nedeniyle 33 kez ameliyat edildi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencisi Şaban Özer'in sağ bacağındaki kemik, 10 yaşındayken diz altından kırıldı. Götürüldüğü hastanede, Özer'in doğuştan diz altındaki kemikte eğrilik olduğu, buradaki kemik yapısının zayıflığı nedeniyle de sürekli kırılabileceği belirtildi.
 
O günden sonra sürekli kırılan kemik nedeniyle hayatı hastanelerde ve yatakta geçen Özer, bugüne kadar 33 kez ameliyat edildi. Son operasyonla kemiği, yerleştirilen malzemelerle güçlendirilen ve bundan sonra aynı sıkıntıları yaşamayacak olan Özer'in ayağındaki kısalık ise 34'üncü ameliyatla son bulacak. Tedavisi Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde devam eden Özer, sağlıklı şekilde yürüyebileceği günlerin hayalini kuruyor.
 
 Bu kadar operasyon çok rastlanılan bir durum değil
 
Hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Şenaran, hastalarının kendilerine gelmeden önce başka yerlerde de ameliyat edildiğini söyledi. 
 
Hastanın bacağında yeterli düzelme sağlanamadığı, tekrar kırıklar olduğu için şikayetlerinin bugüne kadar geçmediğini ifade eden Şenaran, şöyle konuştu:
 
"Hastalık bebeklikten itibaren geliyor. Özellikle çocuklar yürümeye başladığı dönemde vücut ağırlığı kemiğin üzerine binince orada kırık olabiliyor. Erişkin hale gelene kadar da devam ediyor. Kemikteki kaynamayı sağlayamıyorsunuz ya da tekrar kırılıyor. Bu nedenle işlemler sürekli tekrarlanıyor. Hasta erişkin olduğunda çocuk olduğu için yapamadığınız içeriden kemiği kuvvetlendirecek platin ve çivileri o bölgeye yerleştiriyorsunuz."
 
Şenaran, bundan sonra kemiğin kırılma riskinin kalmadığına dikkati çekerek, "Doğuştan zayıf olan kaval kemiğinin sürekli kırılmasının önüne geçtik.  Bu hastalıkta 33 kez ameliyat olunması çok rastlanılan bir durum değil ama duruma göre çok sayıda ameliyat gerekebiliyor.  Çünkü çocuk büyüdükçe yeni problemler çıkıyor" dedi.
 
- Kırık, onun için sıradan hale geldi
 
Şaban Özer ise rahatsızlığı nedeniyle çocukluğunu yaşayamadığını, arkadaşları oynarken onları sadece izlemekle yetindiğini anlattı.
 
Kırıklar nedeniyle aylarca yatakta kaldığını dile getiren Özer, "Bu durum o kadar sıradan hale geldi ki artık kırıkları gelip geçen bir grip gibi görüyordum. Bazen ayağımdaki kırığı doktora kontrole geldiğimde fark ediyordum" diye konuştu.
 
Özer, ameliyat sayısını duyanların kendisine inanamadığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.