Yaşananlar yanlış politikanın sonucu

Yaşananlar yanlış politikanın sonucu

Merhaba’ya özel açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, “Çözüm süreci başladığında teröristle müzakere yapılmaz mücadele edilir demiştik. D-8’ler sürüncemede bırakılmamış olsaydı bugün ne Suruç olayı olur, ne İncirlik Üssü ABD’ye açılı

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof.Dr.Mustafa Kamalak, partisinin Yüksek Disiplin Kurulu üyesi ve 20.Dönem Milletvekili Hasan Hüseyin Öz’ün torunlarının sünnet düğünü için Konya Ladik’e geldi. Prof.Kamalak, düğün öncesi halkla selamlaştı, Ladikli Ahmet Ağa’nın kabrinde dua etti. Ankara’dan Konya’ya kara yolu ile gelen Genel Başkan Mustafa Kamalak, Saadet Partisi İl Başkanı ve partililer tarafından Konya Ankara Yolu, Altınekin kavşağında karşılandı.

Genel Başkan Kamalak'a Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeleri Yakup Budak, Mustafa Özkafa ve  Mehmet Şen ile Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Öz, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda partili eşlik etti.

Ladik’te vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanan Kamalak, ikindi namazını Ladik Çarşı Camii’nde kıldı. Cami çıkışında esnaf ve vatandaşlarla selamlaşan Kamalak, gördüğü ilgiden dolayı teşekkür etti. Mahalle meydanından Ladikli Ahmet Ağa’nın mezarına yürüyerek geçen Kamalak, mezar başında bilgi aldıktan sonra dua etti.

img_1563.jpg

ANORMAL GİDİŞİN KAÇINILMAZ SONUCU

Mezar çıkışı Merhaba Gazetesi ve Kanal42’nin sorularını yanıtlayan Kamalak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suruç’ta yaşanan patlama ve sınırda yaşanan olaylar ile ilgili konuşan Kamalak, “Bu gelişmeler bizi can evimizden vuruyor. Ciğerlerimizi yakıyor ama şaşırtmıyor. Tüm bunları anormal bir gidişin kaçınılmaz sonu olarak görüyoruz. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Netice o noktaya geldi ki Amerika ile işbirliği yaparak Türkiye’nin sınırlarını koruma mecburiyeti altına girdik. Bu noktaya nasıl gelindi, asıl sorgulanması gereken budur” dedi. İslam Birliği’nin kurulmasının altını çizen Kamalak, açıklamasına şöyle devam etti: “Merhum Erbakan Hocamız 8 büyük İslam ülkesini bir araya getirdi. Bunların bazılarının aralarında diplomatik ilişki dahi bulunmuyordu. Bir takım ilkeler belirlendi. Eğer o ilkeler çerçevesinde devam edilmiş olsa idi, D-8’ler sürüncemede bırakılmamış olsaydı bugün ne Suruç olayı olur, ne İncirlik Üssü Amerika’ya açılır, ne de Türk uçakları Suriye’ye Irak’a yönelmiş olurdu. NATO’dan daha güçlü bir İslam barış gücü olurdu. Müslümanlar kendi prensip, inançlarıyla yaşama arzusunda mı yoksa Batıya uydu olma arzusunda mı buna bakmak lazım. Batı’ya uydu olursak bu tür olaylar kaçınılmazdır.”

img_1582.jpg

ÇATIŞMA VEYA BÖLÜNMEDEN ENDİŞELİYİZ

Yaşanan problemlere ilişkin çözüm önerilerini sıralayan Kamalak, konuşmasına şöyle devam etti: “Yapılması gereken milletin aslına dönmesidir. Kendi kurallarımıza, inancımıza, özümüze dönmemiz lazım. Aksi taktirde yarınlar daha beter olur. Biz 4 sene önce çözüm süreci başlatıldığı zaman ‘Ne yapmak istiyorsunuz’ diye sormuştuk. Terörist örgütten bahsediyorsunuz. Terörist bir örgütle müzakere değil mücadele edilir dedik. ;Çözüm süreci derken Güneydoğu’da özerk bir bölge mi, yoksa bağımsız bir devlet mi kurmak istiyorsunuz bunu bilmiyoruz dedik. Endişemiz şudur ki, yarın Türkiye’de çok büyük çatışmalar meydana gelecek veya bölünme ile karşılaşacak.”

Açıklama sonrası heyet, Hasan Hüseyin Öz’ün torunlarının sünnet merasimine geçti. Burada sünnet çocuklarının ailelerini tebrik eden Kamalak, geleneksel Konya düğün pilavı yedi. Düğün sonrası Ladik Anadolu Gençlik Derneği mensubu lise ve üniversiteli gençlerle buluşan Genel Başkan Kamalak, “İstikametin önemi ve şükür” konulu bir konuşma yaptı. Program sonrası Kamalak ve beraberindeki heyet karayolu ile Ankara’ya döndü.

HÂLİD ŞEN 

ÖZEL- merhabahaber.com

Mustafa Kamalak Röportaj Videosu:

 

img_1680.jpg

img_1536.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.