Yaşam merkezi inşaatı yükeliyor

Yaşam merkezi inşaatı yükeliyor

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılacak olan ve tamamlandığında otizm ve down sendromlu hasta ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıracak yaşam merkezinin inşaatı hızla yükseliyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’nin önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında gösterilen ve inşaatı devam eden merkezde incelemelerde bulundu.


Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi’nin tamamlandığında, alanında Türkiye’de yapılmış en kapsamlı merkez olacağını söyleyen Başkan Altay, “Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi’nin inşaatı yüzde 45 seviyesine geldi. Çalışmalarımız hızla devam etmekte. 2015’in ilk aylarında buradaki çalışmayı tamamlayarak açmayı planlıyoruz. Toplam 20 bin metrekare alanda 10 bin 500 metrekare kapalı alana sahip tesisimiz yaklaşık 15 milyon TL’ye mal olacak” dedi.
Birçok alanda hizmet sunacak olan bir tesisi, otizmli ve down sendromlu çocukların hizmetine sunacaklarını söyleyen Altay, “Burada otizmli ve down sendromlu çocuklarımız için bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Hem bir rehabilitasyon merkezinde kişisel gelişimleri sağlayacağız, hem de aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturacağız. Tesisimiz, yüzme havuzundan spor salonlarına, rehabilitasyon merkezinden atlı binme alanlarına kadar birçok alanda faaliyet gösterecek. Ayrıca acil durumlarda çocuklarımızı emanet bırakabilecekleri bir gece bölümü de oluşturuyoruz. Türkiye’ye örnek olacak bir tesis ortaya çıkıyor. Şu anda işletmeyle ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işletme konusunda çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.


“AİLELER RAHAT BİR NEFES ALACAK”
Ön kayıtların devam ettiğini söyleyen Altay, “250’nin üzerinde çocuk ön kayıt yaptırdı. İşletmemizi kurabilmemiz için kayıt profili çok önemli. Özellikle çevremizde bulunan otistik ve down sendromlu çocuklarımızın kayıtlarının sağlanmasını ailelerinden rica ediyoruz. İnşallah en kısa sürede tamamlanarak faaliyet verecek bu hizmet, otistik ve down sendromlu vatandaşlarımızın ve ailelerin rahat nefes almalarına bir imkan sağlamış olacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.