YAŞ Üyeleri Anıtkabir’de

YAŞ Üyeleri Anıtkabir’de

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret etti

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret etti.

YAŞ Ağustos ayı toplantısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında bugün başlıyor. Genelkurmay Karargahı Çakmak Salonu’nda gerçekleştirilecek kritik toplantı öncesi YAŞ üyeleri Ata’nın huzuruna çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanlarından oluşan heyet Anıtkabir’i ziyaret etti.

Başbakan Davutoğlu, Aslanlı Yol’un başında komutanlar tarafından karşılandı. Şura üyeleri, Başbakan Davutoğlu’nun başkanlığında, üzerinde "YAŞ üyeleri" yazılı kırmız-beyaz karanfillerden oluşan çelenk eşliğinde, Aslanlı Yol’dan yürüdü. Başbakan Davutoğlu’nun Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Davutoğlu başkanlığındaki heyet, Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

Burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Davutoğlu, şunları yazdı:

"Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Yüksek Askeri Şura heyeti olarak Ağustos 2015 toplantısı vesilesiyle buradayız. Türkiye’yi tarihimizden aldığımız güçle medeni dünyanın güçlü bir üyesi yapmak için emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Ülkemizi demokrasi, hukuk ve adalet temelinde güçlendirme hedefimize ulaşmak için gösterdiğimiz mücadelenin yanısıra, bölgemizde barış ve huzurun tesisi ile istikrarın kalıcı hale getirilmesi için samimi bir gayret içindeyiz. Dünyanın en kudretli devletleri arasında mümtaz bir konumu olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti varlığına ve vatandaşlarına yönelen her türlü tehdidi bertaraf edecek güce sahiptir. Ordumuz yüksek disiplini ve vazife şuuru, üstün donanımı ile bu zor coğrafyada milli güvenliğimizin olduğu kadar bölgesel barışın da önemli güvencelerinden biridir. Yürüttüğümüz Yüksek Askeri Şura çalışmalarının ülkemize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Daha sonra Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda başlayacak toplantı için Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanları Anıtkabir’den ayrıldı. Ancak Başbakan Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Gönül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Anıtkabir komutanının odasına gitti. Anıtkabir askeri yetkilileriyle sohbet eden ve çay içen Davutoğlu, yaklaşık 30 dakika sonra Anıtkabir’den ayrıldı. Davutoğlu ve Özel aynı makam aracında Genelkurmay Karargahı’na geçti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.