Yarım asırlık çınar:  Merhaba Gazetesi

Yarım asırlık çınar: Merhaba Gazetesi

Konya'nın yarım asırlık çınarı Merhaba Gazetesi, bu yıl 50. yaşını kutluyor. 20 Ağustos 1969’da 'Türkiye’de Yarın' adıyla kurularak medyada yer alan; 15 Mart 1991 tarihinde bugünkü adıyla yayın hayatına devam etmiş 'Merhaba Gazetesi' Konya'nın sesi olmaya

 

Toplumsal sorunları konu edindiği haberlerle ses getiren, farklı düşüncelere yer vererek fikir özgürlüğüne ve Konya'ya katkı sağlayan, yayın hayatı boyunca birçok ödülle taçlandırılan, başarıyı gelenek haline getiren; daima hakkın, haklının ve mazlumun yanında yer alan ve sektörde yarım asırdır hizmet sunan Merhaba Gazetesi, 50. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Bu kapsamda Konya protokolü de gazetenin 50. kuruluş yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajları yayımladı.

KONYA İÇİN KIYMETLİ BİR GAZETE

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, mesajında şu ifadelere yer verdi: “50. yıl çok uzun ve anlamlı bir yıl. Allah, Merhaba Gazetesi'ne daha nice 50 yıllar nasip etsin. Merhaba Gazetesi, gerçekten Konya için çok kıymetli bir gazete. Bugüne kadar Merhaba Gazetesi'nin yayınları ile Konya'ya verdiği hizmet teşekkürü hak ediyor. Gazetecilik, önemli bir meslektir. Vatandaşın doğru bilgiyi alma konusunda çok önemli bir görevi üstleniyorlar. Bir basın kuruluşu için önemli olan bu görevin farkında olabilmektir. Merhaba Gazetesi, bu misyon ve vizyona sahip. 50. yılın başta Merhaba Gazetesi çalışanları olmak üzere, Konya'ya hayırlar getirmesini temenni ederim.”

İLKELİ TARAFSIZ VE YERLİ BİR GAZETE

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Merhaba Gazetesi, Konya için önemli bir kuruluştur. Merhaba, 50 yıllık zaman dilimi içinde hep milli ve manevi değerlerine sahip çıkmış yayın politikası anlayışı gütmüştür. Bizler de gazeteyi yakından takip ediyoruz. Takdir ettiğimiz bir gazete. Merhaba Gazetesi'nin böylesine zorlu süreçte ayakta kalabilmesi ise büyük bir başarı. Gazetenin ilkeli, tarafsız ve yerli duruşu da önemli. Konya halkı da gazeteye sahip çıkıyor. Merhaba Gazetesi, hem Konyalıyı doğru şekilde bilgilendiriyor hem de sorunların gündeme gelmesi konusunda önemli işlere imza atıyor. İlk günkü heyecanla nice 50. yıllara temennisinde bulunuyor, gazete çalışanlarını tebrik ederek, başarılar diliyorum.”

ENTELLEKTÜEL BİRİKİMİ YÜKSEK BİR GAZETE

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Merhaba Gazetesi, yayın hayatına ilk olarak Türkiye'de Yarın ismi ile başladı. Merhaba, Konya'nın en köklü ve kapsamlı gazetesidir. Gazetenin her kesime hitap eden bir yönü var. Tiraj konusunda da Konya'nın önde gelen gazetelerinden biri. Ayrıca gazetenin entellektüel birikimi de yüksek. Konya'nın tanıtılması için canla başla gazete çalışanları tarafından çalışmalar yürütülüyor. Yine zamanında akademik olarak da ciddi çalışmalar yürütüldü. Toplumsal sorunlara gazetenin duyarsız kalmaması takdiri hak ediyor. Merhaba, bilhassa dejenerasyona uğranan konularda toplumumuzun hassasiyetlerine ve geleneklerine sahip çıkıyor. 50. yılın hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ederim.”

TÜRKİYE ŞARTLARINDA AYAKTA KALMAK ZOR

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Maliye Eski Bakanı CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Anadolu basını, zorlu günlerden geçiyor. Bugünün Türkiye'sinde bir basın kuruluşunu ayakta tutmak ve yıllarca başarılı işlere imza atabilmek çok önemli. Merhaba Gazetesi, böylesine önemli bir başarıyı yerinde getirdiği için takdiri hak ediyor. Yerel medya olarak 50 yıl ayakta kalabilmek Türkiye'nin en hünerli işlerinden biridir. Vatandaşın doğru bilgilenme hakkı vardır. Bu hakka sahip çıkmak, tüm basın kuruluşlarının en temel görevidir. Son yıllarda medya, ne yazıkki bu kimliğini koruyamadı. Merhaba Gazetesi ise vatandaşın doğru haber alabilme hassasiyetine sahip çıkıyor. 50. yılın gazete yönetimine ve çalışanlarına hayırlar getirmesini temenni ederim.”

MERHABA GÜCÜNÜ OKUYUCULARINDAN ALIYOR

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü ile ilgili bir mesaj yayımlayan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yerel medyada bir gazetenin 50. yılını doldurması oldukça önemlidir. 50 yıl ayakta kalabilmek, açıkçası istikrar ve güvenin bir yansımasıdır. Gazetenin çalışanlarının büyük bir özveri ile çalıştığına da hepimiz şahitiz. Merhaba Gazetesi, en büyük gücünü okuyuculardan alıyor. Merhaba Gazetesi'nin yayınları da oldukça önemli. Objektif yayıncılık anlayışı ile hareket eden Merhaba Gazetesi, yaptığı yayınlar ile toplumda yara açmak yerine birleştirici bir güç vazifesi görüyor. Merhaba Gazetesi'ni yakında takip ediyoruz. Gazete; çözüme katkı sağlayan, siyasilerin ve yönetim kademelerinin uyarılması konusunda hassas bir işlev görüyor. Merhaba Gazetesi'ne daha nice 50 yıllar dilerim.”

MERHABA GAZETESİ'NE TEŞEKKÜR ETTİ

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bundan 50 yıl önce Türkiye’de Yarın ismiyle yayın hayatına başlayan ve bugün Merhaba ismiyle yayın hayatını sürdüren gazetenizin kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Şehrimizdeki sorunların çözümünde ve geleceğe dair projelerin oluşturulmasında yerel basının önemi yadsınamaz. Bu anlamda 50 yıldır tarihte iz bırakan olayları ve günlük haberleri hemşehrilerimize aktardığınız ve şehrimize yaptığınız katkılar nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu düşüncelerle gazetenizin 50. kuruluş yıldönümünü tekrar tebrik ediyor; başta gazete yönetimi olmak üzere gazetenin her alanında büyük emekleri olan tüm çalışanlarınıza başarılar diliyorum.”

KONYA'NIN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLADI

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, mesajında şu ifadele yer verdi: “20 Ağustos 1969’da 'Türkiye’de Yarın' adıyla kurularak medyada yerini almış; daha sonra 15 Mart 1991 tarihinde bugünkü adıyla yayın hayatına devam etmiş 'Merhaba Gazetesi' yarım asırdır şehrimizin ilerlemesine ve büyümesine hem tanıklık etmiş hem de bu yolda önemli katkılar sağlamıştır. Merhaba Gazetesi’nin de 50. yılına ulaşmış olması, aradan geçen uzun zamana rağmen etkin ve başarılı bir medya ailesi olarak yoluna devam etmesi her türlü takdirin üzerindedir. Üstlendiği sorumluluğu yıllardır başarıyla taşıyan, Merhaba Gazetesi; tam 50 yıldır doğru ve tarafsız bilgilendirme konusunda üzerine düşeni yerine getirmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Merhaba Gazetesi’nin kuruluş yıldönümünü kutluyorum.”

HEM AYAKTA KALDI HEM DE BÜYÜDÜ

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yayın hayatını yarım asırdır başarıyla sürdüren Merhaba Gazetesi, şehrimizin en eski ve köklü gazetelerinden biridir. Halkın sorunlarının gündeme taşınması; şehrin sosyal, kültürel ve siyasi hayatına katkı anlamında önemli hizmetlere imza atan ‘Merhaba Gazetesi’ ayakta durmanın bile zor olduğu dönemlerde 50 yıl boyunca bir çınar misali hem ayakta kalmış hem de büyümüştür. Bu başarıya özverili bir çalışma ile imza atan gazeteyi ve tüm ekibi canı gönülden tebrik ediyor, başarılarınızın artarak devam etmesini ümit ediyorum. Bu vesile ile Merhaba Gazetesi'ni tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim. Yeni yaşınız kutlu olsun. Nice yıllara.”

MERHABA GAZETESİ'Nİ SÜREKLİ TAKİP EDİYORUZ

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Merhaba Gazetesi, Konya basınımızın önemli aktörlerinden sadece bir tanesidir. Gazeteyi, sürekli takip ediyoruz. Genel anlamda bir gazete politikasında bir olumsuzluk görmedik. Merhaba Gazetesi'nin toplumsal sorunların dile getirilmesi konusunda hassasiyet gösterdiği bir yayın politikası var. Şehrimizin gelişimi için tüm kurum ve kuruluşların yaptığı gibi Merhaba Gazetesi de özverili bir çalışma yürütüyor. Şehrimizin tanıtımına ciddi şekilde katkılar sağlıyor. Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümünün öncelikle gazete çalışanlarına, daha sonra da tüm Konya'mıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Nice yıllara.”

ÇİZGİSİNİ BOZMADAN YAYIN YAPIYOR

Merhaba Gazetesi’nin 50. kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Konya'nın siyasi, sosyal, kültürel, iktisadi hayatını yakından takip eden, Konyaspor camiasının nabzını en iyi şekilde tutan ve ilkelerinden taviz vermeyen gazetenizi yıllardır bu çizgiyi bozmadığı için takdir ediyorum. Büyük bir şehirde gazetecilik yapmak kolay değildir. Patronundan çalışanına çok büyük bir özveri ve fedakârlık gerektirir. Bu nedenle, yaşadığımız şehrin, ülkenin menfaatlerini gözeterek tutarlı ve istikrarlı bir şekilde yayın hayatına yarım asırdır devam eden gazetenize, çalışanlarınıza ve bu imkanı tanıyanlara teşekkür ediyorum. Emekleriniz son derece kıymetlidir ve her türlü takdire şayandır. Merhaba Gazetesi camiasının 50. yaşını şahsım ve Konyaspor Kulübü adına kutluyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.