Yargıtay İle Taa'nın Hsyk Üyelik Seçimi Tarihleri Belli Oldu

Yargıtay İle Taa'nın Hsyk Üyelik Seçimi Tarihleri Belli Oldu

12 Ekim’de yapılacak olan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelik seçimi için Yargıtay ve Türkiye Adalet Akademisi seçim tarihleri belli oldu. 3 asil ve 3 yedek üye belirlenecek olan Yargıtay’daki seçimler 23 Eylül’de yapılacak....

12 Ekim’de yapılacak olan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelik seçimi için Yargıtay ve Türkiye Adalet Akademisi seçim tarihleri belli oldu. 3 asil ve 3 yedek üye belirlenecek olan Yargıtay’daki seçimler 23 Eylül’de yapılacak. Yargıtay’da, HSYK üyeliği için 16 kişi adaylık başvurusunda bulundu. HSYK’ya 2 asıl, 2 yedek üye gönderecek olan Danıştay’da ise seçim tarihi henüz belirlenmedi. Danıştay’daki seçim gününün önümüzdeki hafta içerisinde belirlenmesi bekleniyor.

Türkiye Adalet Akademisi ise 16 Ekim’de yapılacak seçim ile kendi üyeleri arasından HSYK’ya bir asıl ve bir yedek üye gönderecek. İlk toplantıda yasal çoğunluk sağlanamadığı takdirde, ikinci toplantı, katılan üyelerle 20 Ekim’de yapılacak. Türkiye Adalet Akademisi’nde adaylık başvurusunda bulunan isimler ise şöyle: "Yılmaz Akçıl (Danıştay üyesi, Adalet Akademisi Başkanı), Ömer Kerkez (Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü), Musa Heybet (Ankara İdare Mahkemesi Başkanı), Rifat İnanç (Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı)

22 ÜYE BULUNUYOR

HSYK Genel Kurulu 22 üyeden oluşuyor. Kurulun Başkanı Adalet Bakanı, Adalet Bakanı Müsteşarı da Kurul'un tabii üyesi. Diğer 20 üyenin 4’ü cumhurbaşkanı tarafından doğrudan atanıyor. Yargıtay Genel Kurulu 3, Danıştay Genel Kurulu 2, Adalet Akademisi Genel Kurulu'nca da 1 üye seçiliyor. Adli ve idari yargı hâkim ve savcıları arasından ise 7'si adli, 3'ü idari yargıdan olmak üzere 10 üye seçiliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.