Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Başkanı 97. Tur Sonunda Seçildi

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Başkanı 97. Tur Sonunda Seçildi

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Başkanlığı’na 19. Hukuk Dairesi Başkanı Seyit Çavdar, 97. tur sonunda seçildi. 6 Ekim’de 1952’de Ankara’da doğan Çavdar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1980 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini...

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Başkanlığı’na 19. Hukuk Dairesi Başkanı Seyit Çavdar, 97. tur sonunda seçildi.

6 Ekim’de 1952’de Ankara’da doğan Çavdar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1980 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Gelibolu’da yedek subay olarak yaptı. Ankara hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Çavdar; sırasıyla Konya, Çukurca, Hekimhan Hâkimliği ve Yargıtay Tetkik Hâkimliği görevlerinde bulundu.

25 Ocak 2002’de Yargıtay üyeliğine seçilen Seyit Çavdar, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca 11 Mart 2009’da ilk kez, 1 Mart 2013’te ikinci kez Yargıtay Ondokuzuncu Hukuk Dairesi Başkanlığı’na seçildi. Halen 19. Hukuk dairesi Başkanlığı görevini sürdüren Çavdar’ın “İflas ve İflasın Ertelenmesi”, “İtirazın İptali, Borçtan Kurtulma, Menfi Tespit ve İstirdat Davaları” adlı eserleri ve yayımlanmış makaleleri bulunuyor. İngilizce bilen Çavdar, evli ve iki çocuk babası.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.