Yargıtay Başkanı Alkan'dan ‘yeni Yargıtay Kanunu’ Açıklaması

Yargıtay Başkanı Alkan'dan ‘yeni Yargıtay Kanunu’ Açıklaması

Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Yargıtay Kanunu'nda yapılacak değişikliklere ilişkin yasa teklifleri hakkında açıklama yaptı. Alkan, yapılacak düzenlemelerin yargıda devamlılık ve tutarlılık esaslarına aykırı, geçmişe ve geleceğe sâri...

Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Yargıtay Kanunu'nda yapılacak değişikliklere ilişkin yasa teklifleri hakkında açıklama yaptı. Alkan, yapılacak düzenlemelerin yargıda devamlılık ve tutarlılık esaslarına aykırı, geçmişe ve geleceğe sâri bir dizi yanlışın önünü açabilecek nitelikte olduğuna vurgu yaptı.

Alkan, kanun teklifi hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Alkan, bağımsız bir yüksek mahkeme olan Yargıtay’ın, 146 yıllık bir kurum olarak, kurallarla, kurullarla, müzakere kültürü ile yıllar içinde oluşturduğu güçlü kurumsal yapısı ve iyi yetişmiş insan kaynakları ile yargısal sorunlara çözümler önerebilecek imkân, tecrübe ve kabiliyete sahip olduğuna vurgu yaptı. Sorunların tespiti ve çözüm ihtiyacı ortaya çıktığında, kurumlar düzeyinde katkı verebileceklerini her fırsatta dile getirdiklerini belirten Alkan, "Yargının bağımsızlığı en başta yargı kurumlarının organizasyonlarında ve işleyişinde kendini gösterir. Yargının teşkilat yapısı ile yargısal alan; beklentilerle, ani gelişen olaylar üzerine, makul, meşru ve haklı gerekçe içermeden, tek taraflı olarak düzenlenebilecek bir alan olmamalıdır. Özellikle yargıya tanınan yasal demokratik seçim hakkının kullanılması sonucunda oluşan temsile, yeni bir yasa değişikliği ile tekrarlanan bu tür müdahale düşünceleri kabul edilemez. Bu kapsamda, yapılacak düzenlemeler, yargıda devamlılık ve tutarlılık esaslarına aykırı, geçmişe ve geleceğe sâri bir dizi yanlışın önünü açabilecek niteliktedir."

Sürecek...

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.