Yargının denetlenmesi yasal değil

Yargının denetlenmesi yasal değil

12 Ekim'de yapılacak HSYK seçimlerine bağımsız aday olarak katılacak Ankara Sincan Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün, HSYK'ya aday olarak yargıdaki eksikliklerin giderilmesi konusunda çalışacağını belirtti.

12 Ekim'de yapılacak HSYK seçimlerine bağımsız aday olarak katılacak Ankara Sincan Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün, HSYK'ya aday olarak yargıdaki eksikliklerin giderilmesi konusunda çalışacağını belirtti. Ergün, "Yargıda öyle büyük eksiklikler var ki, şu anda tam olan bir şey göremiyorum. HSYK seçimleri demokrasi açısından güzel bir kazanımdı. hakim ve savcıların tahinlerinde haksızlıklar yapıldığını bütün meslektaşlarımız gördü. Hakim ve savcı eşlerinin mağdur edilmemesini sağlayacağız. Birtakım arkadaşlarımız teftiş denilen bir engizisyondan rahatsız olmaktadır. Cumhuriyetin başından itibaren bu durum yasa dışıdır. Çünkü yargının denetlenmesine ait bir yasal düzenleme bulunmamaktadır. Bu yasa dışılığın önüne geçilmesi gerekiyor. Yargının denetlenmesi konusunda yaşanan eksikliklerin giderilmesi için çalışıyorum. Yargının bağımsızlığı için savaşacağı” dedi.

TÜM HAKİMLERİN SESİ OLACAĞIM

Aday olma nedeninin hakimlerin yeteri kadar seslerini duyuramaması olduğunu dile getiren Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yargıda yaşanan eksiklikleri bütün kamuoyu görüyor. Hakim ve savcılar yeteri kadar seslerini çıkartamıyor. Ben hangi görüşten olursa olsun, tüm hakim ve savcıları temsil edecek bir çalışma yürüteceğim. 2010 referandumu ile birlikte hakim ve savcıların üst bürokrasisini kendileri seçme hakkı tanınmıştı. Demokrasinin gerçek hayattaki karşılığı sandıktır. Sandıktan ne çıkarsa çıksın bizim kabulümüzdür. Ancak HSYK'ya aday olmamın en büyük nedeni yargıdaki sessizliğin bozulmasıdır. HSYK seçimleri hem tüm hakim ve savcılar, hem de ülkemiz yararına sonuçlanır.”

BERKHAN PARLAK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.