Yargı Paketi, Meclis Genel Kurulu'nda Görüşülecek

Yargı Paketi, Meclis Genel Kurulu'nda Görüşülecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, Adalet Komisyonu'nda kabul edilen, kamuoyunda 'yargı paketi' olarak bilinen 'Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi'...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, Adalet Komisyonu'nda kabul edilen, kamuoyunda 'yargı paketi' olarak bilinen 'Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi' bu hafta görüşülmeye başlayacak.

Adalet Komisyonu'nda 3 günlük çalışma sonrası kabul edilen yargı paketi, eylül ayında hâkim ve savcıların maaşlarını artırmak için 17 madde olarak komisyona gelmişti, ancak paket yeni teklif ve önergelerle 50 maddeyi buldu. Danıştay ve Yargıtay'ın yapısını değiştiren, 'makul şüphe' ile arama ve mal varlığına el koymayı kolaylaştıran yeni yargı paketi, 'İhtisaslaşma' adıyla HSYK'nın özel yetkili mahkemeler gibi mahkemelerin bakacağı işlere karar verecek olması, büyük tepki çekti. Muhalefet, "Devlet Güvenlik Mahkemeleri (DGM) ve özel yetkili mahkemeler geri geliyor." eleştirilerinde bulundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda devam eden 2015 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri ise salı günü tamamlanacak. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bu hafta Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı bütçeleri ele alınacak. Meclis KİT Komisyonu ise Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Devlet Demir Yolları İşletmesi TEDAŞ ile bağlı ortaklıklar ve Türkiye Elektrik İletim AŞ'yi görüşecek.

İç tüzük değişikliği konusunda siyasi parti temsilcileri ile ilk toplantısını yapan Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 26 Kasım Çarşamba günü yeniden toplantı yapacak. Partiler maddelerde anlaşırsa yeniden çalışma başlayacak. Meclis grup toplantıları ise salı günü yapılacak ve liderler gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.