Yardımlaşma dorukta

Yardımlaşma dorukta

Ramazan ayı ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Yardım dernekleri ihtiyaç sahipleri için düzenledikleri yardım çalışmalarını hızlandırdı. Konya merkezli ve Konya'da şubesi bulunan yardım dernekleri onlarca ülkeye yardım götürüyor

Ramazan ayının gelmesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan yardımlar da arttı. Pek çok yardım kuruluşu bu ayda artan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Konya'da hizmet veren pek çok yardım kuruluşu, Konya'dan topladığı nakdi ve ayni yardımları Konya'dan dünyanın 10'larca ülkesine ulaştırıyor. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği,  İHH İnsani Yardım Vakfı, Rida Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği, Ribat İnsani Yardım Derneği, Ayder Anadolu İnsani Yardım Derneği, Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Verenel Derneği, Deniz Feneri Derneği, Ravza İnsani Yardım Vakfı başta olmak üzere pek çok yardım kuruluşu Ramazan’da ihtiyaç sahiplerinin yanına koşuyor.

RAMAZAN’DA TEMPO ARTTI

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya İl Temsilciliği, yıl boyunca mütemadiyen sürdürdüğü, muhtaçlara yardım dağıtım programına Ramazan itibariyle ağırlık kazandırdı. Dernek  Türkiye vatandaşı muhtaç insanların yanı sıra Suriyelileri de yalnız bırakmıyor. Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle ülkemize sığınan Suriyeli muhacirlere yardım eden Cansuyu Derneği’nin Konya Temsilciliği Ramazan ayı vesilesiyle yardım ulaştırılan aile sayısını hızla artırdı. Yüzlerce insana gıda yardımı, ev eşyası yardımı ve çeşitli yardımların dağıtımı yapıldı. Latin Amerika’dan, Uzakdoğu’ya kadar yardım eli uzatan Cansuyu Derneği, Karadağ’da bulunan savaş mağduru Müslümanları da unutmadı. Karadağ’ın beş ayrı bölgesinde gıda yardımlarında bulunan Dernek, yüzleri güldürdü. Cansuyu Derneği, Uzak Asya’daki Moro Özerk Bölgesinde binlerce kişiye yardım dağıttı. Bangsamoro’da, Marawi ve Lanao Del Sur bölgelerinde 10 bin kişiye gıda malzemeleri dağıtımı yaptı. Dernek, "Kazancımız Allah için verdiğimizdir" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Nijer'in başkenti Niamey'de yaklaşık bin aileye ramazan yardımında bulundu. Dernek ayrıca Osmanlı’nın mirası Balkanları da unutmadı. Bu Ramazan Karadağ’da toplamda 300 gıda kolisi dağıtan Cansuyu ekipleri, ülkenin Plav ve Gusinye şehirlerindeki çalışmalarını tamamladı.

25 ŞEHİRDE 47 BİN KİŞİYE İFTAR

Bu yıl ‘Kardeşliği Hisset’ sloganı ile çalışmalarını yürütecek olan İHH, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştırıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olan iHH, yetim iftarları düzenliyor, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yaparken bayramlık giysi ihtiyaçlarını gideriyor. Ayrıca pek çok bölgede, kumanyalar dağıtılırken, iftar sofraları kurulup, ihtiyacı tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunuluyor. İHH Doğu illeri ağırlıklı olmak üzere 25 farklı şehirde mobil aş evleriyle 47 bin kişiye iftar verirken, 88 ekip 420 kişiyle 1 ay boyunca 1 buçuk milyona yakın kişinin sofrasına aş katıyor. Pek çok ülkede faaliyet gösteren İHH, hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan Ramazan kolilerini Kosova'da yaşayan bin 200 aileye dağıttı. İHH ekibi, ilk günden itibaren Prizen ve Priştine şehirlerine bağlı köy ve kasabalarda yaşayan bin 200 fakir aileye Ramazan kolisi dağıttı. Ayrıca Konya'da hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan 2 TIR İftarlık Kumanya Paketi, Konya İHH aracılığıyla Suriye'ye gönderildi.

BATTANİYELER SURİYE’YE ULAŞTI

Ravza İnsani Yardım Vakfı Konya’da tespit ettiği yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelerin iftar sofralarına konuk olarak gıda kolisi yardımında bulunuyor. Bu kapsamda yüzlerce yardım kolisi ihtiyaç sahipleri ile buluştu. 16 Kasım’da “Onları Üşütmeyin”  adıyla başlatılan Battaniye Yardımlarının ilk kısmı da Suriye’de zulmedilen Bayırbucak Türkmen’lerine Ramazan ayında ulaştırıldı. Rida Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği de 1 iftar 5 lira kampanyası ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yardım topluyor. Dernek, Ramazan kumanyası bağışı da alarak Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki yetim ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.